View Single Post
Old 09-23-2012, 03:20 AM   #24472
1 lunger
Beastly Adventurer
 
1 lunger's Avatar
 
Joined: Mar 2011
Location: Bloomfield CT
Oddometer: 1,152
Quote:
Originally Posted by uska View Post
08' te610 2400mi. ridden hard

Hi moto addicts. A bit of a situation here...
2 Days ago set my valve clearances, and installed an mcct from ape. Started right up after sweating a few hours on how to set the mcct as i could only feel the cold metal of the bolt and no internal part movement ... Anyway i think and hope i got that sorted out.. well kind of, so any advice helps. I have read installation tips but they're not much help as i have a hard time 'feeling' the internal parts through the bolt.

Anyway THATS NOT THE PROBLEM!
After all decided to replace all the oem crappy bolts with some nice SS hex head ones. Removed the clutch and stator covers for inspection of the very nice things inside.
Well now I got a new sound comin from the clutch side that sounds like a soft rattling purr... THAT IS UNTIL THE CLUTCH IS ENGAGED, when clutch is engaged it goes away.

Any ideas of what it might be? What the hell did i screw up?

I have not checked tightened the gears as it was 2am and i did not have such a big wrench to make sure my counter balancer is tight and all. Ill do it later

I owe a brewski to whoever leads me to light.
Those little pegs that line up the side cover like to fall out and could have fallen in the case. The Ape is easy, just measure the ACCT and set the new one to the same or maybe 1/8 turn less.
1 lunger is offline   Reply With Quote