View Single Post
Old 12-26-2012, 06:14 PM   #6403
BergDonk
Beastly Adventurer
 
BergDonk's Avatar
 
Joined: Nov 2010
Location: Snowy Mountains Oz
Oddometer: 3,273
Quote:
Originally Posted by Rocky TFS View Post
See this similar thread: http://www.advrider.com/forums/showt...88775&page=389

If the GPS battery is anything like a cellphone battery, those center pins are for data, like state of charge, temperature, etc. If your Li measures 3.77 V across 1 and 4 it is fully charged. For some reason, that voltage is not getting into the Montana. If you were able to charge it via USB, that means that at least the battery to Montana to USB port connection is OK, meaning that the fault is internal.

Try one more thing before returning it. Whack the Li bat across the flat of your hand hard two or three times (just to show it whose boss ), insert it and THEN add two earplugs on top of it before closing the door.

You should be able to get the vendor to let you keep the (almost certainly) good battery for a spare for all your trouble.

BTW, after whacking it, if it now reads open between 1 and 4 you have found your problem unequivocably! Just don't let the vendor know about the jungle repair job.....
Seems like the same issue. I scrolled throught the subsequent pages and didn't find what eventually happened. No improvements when tapping the battery. Does seem like its an internal problem.

The vendor has come back to me and suggested I didn't charge the battery first as per the manual, even though I explained I did, so I'll have to work through that and see how it evolves.

Thanks for all the help guys, appreciated
__________________
shed time IS quality time
BergDonk's DR650 BergDonk's XT1200Z
BergDonk is offline   Reply With Quote