ADVrider

Go Back   ADVrider > Fluff > Ask Baldy, blame AceRph
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 01-11-2010, 07:03 AM   #1
PackMule OP
love what you do
 
PackMule's Avatar
 
Joined: Aug 2005
Location: New Hampshah
Oddometer: 19,460
Problem with Smugmug Video Embedding?

Baldy, several inmates have PM'd about trouble with smugmug video embeds now autoplaying. Was a sitewide setting changed at Smug or is a problem with the way individual users have things set?

Trying to manually manipulate the embed code doesn't seem to work.




Thanks,


MOD EDIT:




Okay, here's the problem:

I was clicking on the video and watching it in SmugMug. Then, when the movie was over, I would snag the embed code from the share button on the movie. This will get you a movie that autoplays.

The way to get a movie that does not autoplay is to:
Click the thumbnail of the movie you are interested in posting so that it's selected but isn't running.

Then click on the "share" button at the upper right of the screen.


Select the "Get a Link" menu item.

Click the "Embedable Link" tab.


Then click the copy button in "Video Embed" next to the video size you want.

Then just paste the code into your post.
This will get you a video that does not autoplay.
__________________
Nate in N.E.

Yes, I have a Dakar problem -- that there are 50 weeks of the year without Dakar!

They don't expect you to finish. That's why it's the Dakar. -- PPiA

Putts screwed with this post 01-27-2010 at 07:32 AM
PackMule is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2010, 03:00 PM   #2
RedMenace
Adventure Sidecar
 
RedMenace's Avatar
 
Joined: Dec 2001
Location: GoodLiver,Oregon,USA
Oddometer: 5,243
__________________
" I need to stop talking and start drinking" ...Mom
RedMenace is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2010, 05:45 PM   #3
cRAsH
Banned
 
cRAsH's Avatar
 
Joined: Jul 2001
Location: Nicetown, USA
Oddometer: 19,324
cRAsH is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2010, 04:27 PM   #4
EvilClown
Reality show stunt double
 
EvilClown's Avatar
 
Joined: Sep 2006
Location: In the shadow of the Uncanoonucs...
Oddometer: 16,531
Shall I post the video here, Nate and see if it does it again?
__________________
These are our Golden Years. ~ EC


The future is no place to place your better days. ~ DMB


The world is a book and those who do not travel read only one page.

~Augustine of Hippo
EvilClown is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2010, 05:31 PM   #5
PackMule OP
love what you do
 
PackMule's Avatar
 
Joined: Aug 2005
Location: New Hampshah
Oddometer: 19,460
Sure.
__________________
Nate in N.E.

Yes, I have a Dakar problem -- that there are 50 weeks of the year without Dakar!

They don't expect you to finish. That's why it's the Dakar. -- PPiA
PackMule is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2010, 05:34 PM   #6
EvilClown
Reality show stunt double
 
EvilClown's Avatar
 
Joined: Sep 2006
Location: In the shadow of the Uncanoonucs...
Oddometer: 16,531
Some Guzzi goodness...

Mod Edit -- Sorry Evil, I'm talking to the Smuggy Tech Support people and need to edit your post to show them stuff.




This Video ...







is using this code. (first < removed on each command so that it shows up.)

object width="320" height="240">






This video ...





autoplay

I added the "&ap=0" to the gobbletygook.

Here's the code:

object width="320" height="240">



embed src="http://cdn.smugmug.com/ria/ShizVidz-2010010605.swf" flashvars="s=aT03NjExMDY0Mzgmaz1yNlZ2UCZhPTM1MTkxMzhfWE5FS1Mm dT1FdmlsQ2xvd24=&ap=0" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" width="320" height="240">/object>


This video ...







I took out what looked like the extra "=" at the end of the gobbltygook and addad the "&ap=0" like this.

object width="320" height="240">



embed src="http://cdn.smugmug.com/ria/ShizVidz-2010010605.swf" flashvars="s=aT03NjExMDY0Mzgmaz1yNlZ2UCZhPTM1MTkxMzhfWE5FS1Mm dT1FdmlsQ2xvd24&ap=0" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" width="320" height="240">/object>
__________________
These are our Golden Years. ~ EC


The future is no place to place your better days. ~ DMB


The world is a book and those who do not travel read only one page.

~Augustine of Hippo

Retro screwed with this post 11-12-2014 at 07:28 AM Reason: autoplay
EvilClown is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2010, 05:04 PM   #7
RedMenace
Adventure Sidecar
 
RedMenace's Avatar
 
Joined: Dec 2001
Location: GoodLiver,Oregon,USA
Oddometer: 5,243
http://adventuresidecar.smugmug.com/...71_zPCyL-M.jpg

shit.
the share button dissapears when I select the video, I get no code. All I capture is the damn thumbnail.
__________________
" I need to stop talking and start drinking" ...Mom
RedMenace is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2010, 05:11 PM   #8
Hayduke
///SAFETY THIRD///
 
Hayduke's Avatar
 
Joined: Jun 2004
Location: Salida, coloRADo
Oddometer: 43,706
Damn. I just upgraded my smugmug so I can upload video, and the first vid I post autoplayed. Then I saw this thread.

I sure hope this can be fixed. I don't want to keep using vimeo.
__________________
"What these people need is some mental psychology."-Bonnie Abbzug

Hayduke is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2010, 07:51 PM   #9
richWilson
SmugMug Support Hero
 
richWilson's Avatar
 
Joined: Oct 2008
Location: SoCal
Oddometer: 7
Quote:
Originally Posted by RedMenace
http://adventuresidecar.smugmug.com/...71_zPCyL-M.jpg

shit.
the share button dissapears when I select the video, I get no code. All I capture is the damn thumbnail.
I went to 'share' | get a link | embeddble links | copied the video embed code |
Added &ap=0 to keep any auto play from happening.

http://wiki.smugmug.net/display/SmugMug/Video+FAQ%27s


richWilson is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2010, 07:54 PM   #10
richWilson
SmugMug Support Hero
 
richWilson's Avatar
 
Joined: Oct 2008
Location: SoCal
Oddometer: 7
Vid

richWilson is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2010, 07:55 PM   #11
richWilson
SmugMug Support Hero
 
richWilson's Avatar
 
Joined: Oct 2008
Location: SoCal
Oddometer: 7
Yet another test. Trying to break it this time :)

Hi,






Additional text here...........???

richWilson screwed with this post 01-20-2010 at 11:19 PM
richWilson is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2010, 10:59 AM   #12
richWilson
SmugMug Support Hero
 
richWilson's Avatar
 
Joined: Oct 2008
Location: SoCal
Oddometer: 7
Testing newly uploaded video.

Uploaded this video today.

richWilson is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2010, 07:23 PM   #13
Buzzez
Wind Powered
 
Buzzez's Avatar
 
Joined: Feb 2004
Location: St. Louis, Missouri USA Planet Earth
Oddometer: 10,476
Yep,

I'm experiencing this too.

Example:




This is an older one. Maybe it won't auto play...
__________________



~&>)
(-)@(+)______


Buzzez screwed with this post 01-26-2010 at 10:05 AM
Buzzez is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2010, 01:31 AM   #14
richWilson
SmugMug Support Hero
 
richWilson's Avatar
 
Joined: Oct 2008
Location: SoCal
Oddometer: 7
Redline pointed out if the embed has s=a at the start of the code (flashVars="s=a ) it will auto play. For the ones that are auto palying, where are you getting the embed codes from? The gallery or at the end of another embedded video? Linkys if you can to a couple of galleries...
richWilson is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2010, 02:01 PM   #15
LewisNClark
Studly Adventurer
 
LewisNClark's Avatar
 
Joined: Apr 2004
Location: North GA and Atlanta
Oddometer: 974
test

test
__________________
The Trip: http://www.advrider.com/forums/showt...ht=Lewis+Clark
Link to 4,000+ pictures of Lewis & Clark Trail:http://lewisandclark.smugmug.com/
LewisNClark is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 05:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014