ADVrider

Go Back   ADVrider > Riding > Layin' down tracks > GPS Tracks - Oz and Kiwi Land
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 06-30-2009, 07:19 AM   #1
footloose OP
and fancy free.
 
Joined: Jul 2005
Location: Melbourne, Australia
Oddometer: 217
Windows XP Two installations of MapSource on same PC

For reasons I won't go into, I want to keep my installation of MetroGuide ver.4.00 and install City Navigator 2009 onto the same PC.

I'm pretty sure that if I try to install CN2009 it will overwrite my earlier version. I know I can rename the relevant directories but I can't work out how to avoid a major clash in the registry.

I'm more than happy to fiddle with the registry if that is what it takes but a Google search hasn't provided any hints.

Brian.
__________________
I lay awaiting the approach of sleep, watching the constellations swing across the sky. Did I sleep that night - or was I caught for a moment into the ceaseless rhythm of space? Blank on the Map. Eric Shipton.
footloose is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2009, 05:18 AM   #2
BurnieM
Nipple boy
 
BurnieM's Avatar
 
Joined: Sep 2003
Location: Sydney, Australia
Oddometer: 4,104
Yep, it will overwrite it.

Why 2 versions (reply offline if you like) ?
If I know the reason then perhaps I can suggest a work around
.
BurnieM is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 07:55 AM   #3
footloose OP
and fancy free.
 
Joined: Jul 2005
Location: Melbourne, Australia
Oddometer: 217
Thanks BurnieM, I was pretty sure that I would see a reply from you. : )

They're both registered copies that I would like to keep separate.
As it is, I now have CN2009 running in a Windows XP virtual machine and my old copy on a Windows XP box that I dragged out of retirement.
__________________
I lay awaiting the approach of sleep, watching the constellations swing across the sky. Did I sleep that night - or was I caught for a moment into the ceaseless rhythm of space? Blank on the Map. Eric Shipton.
footloose is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2009, 04:08 PM   #4
BurnieM
Nipple boy
 
BurnieM's Avatar
 
Joined: Sep 2003
Location: Sydney, Australia
Oddometer: 4,104
Quote:
Originally Posted by footloose
Thanks BurnieM, I was pretty sure that I would see a reply from you. : )

They're both registered copies that I would like to keep separate.
As it is, I now have CN2009 running in a Windows XP virtual machine and my old copy on a Windows XP box that I dragged out of retirement.
Still not sure why you would want to do this.

You can put multiple unlock codes into a single instance of MapSource and use it for loading all your GPSs
.
BurnieM is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2009, 06:10 PM   #5
PhilSpace
The Gov
 
PhilSpace's Avatar
 
Joined: Feb 2002
Location: Springfield, VA
Oddometer: 35,136
Are you sure? I have an old version of Metroguide that has better back road, mountain and stream info that I have always kept loaded over the years with multiple versions of CN. I'm running Roadtrip now on my Mac and even when I downloaded the newest version of CN, the old version was still there for use, I had to manually remove it.

I need to convert that sucker and put it on my Mac.
__________________

PhilSpace is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2009, 01:52 AM   #6
BurnieM
Nipple boy
 
BurnieM's Avatar
 
Joined: Sep 2003
Location: Sydney, Australia
Oddometer: 4,104
Quote:
Originally Posted by PhilSpace
Are you sure? I have an old version of Metroguide that has better back road, mountain and stream info that I have always kept loaded over the years with multiple versions of CN. I'm running Roadtrip now on my Mac and even when I downloaded the newest version of CN, the old version was still there for use, I had to manually remove it.

I need to convert that sucker and put it on my Mac.
You are talking about additional mapsets.
You can have multiple mapsets selectable from a single version of the MapSource viewing and loading program
.
BurnieM is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2009, 03:28 AM   #7
PhilSpace
The Gov
 
PhilSpace's Avatar
 
Joined: Feb 2002
Location: Springfield, VA
Oddometer: 35,136
Quote:
Originally Posted by BurnieM
You are talking about additional mapsets.
You can have multiple mapsets selectable from a single version of the MapSource viewing and loading program
.
Multiple instances of Mapsource is another story, just can come up with a reason why you would want to, but if you just had to, VMWare would be the way and run multiple copies of winbloze.
__________________

PhilSpace is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2009, 07:47 AM   #8
footloose OP
and fancy free.
 
Joined: Jul 2005
Location: Melbourne, Australia
Oddometer: 217
Thanks for all the ideas.

Quote:

You are talking about additional mapsets.
You can have multiple mapsets selectable from a single version of the MapSource viewing and loading program

Thanks BurnieM, I never thought of it that way

and this,

You can put multiple unlock codes into a single instance of MapSource and use it for loading all your GPSs.

Something else I didn't know.

And PhilSpace,

I'm running VirtualBox in Mandriva so I'll copy my working snapshot and run one program in each snapshot with both instances running together.
Looks like my planned visit to the computer shop is going to be even more useful, I'll need more ram and possibly a heavier duty video card for two instances of Windows!

Thank you all for kicking my lazy brain into gear.
__________________
I lay awaiting the approach of sleep, watching the constellations swing across the sky. Did I sleep that night - or was I caught for a moment into the ceaseless rhythm of space? Blank on the Map. Eric Shipton.
footloose is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2009, 07:51 AM   #9
PhilSpace
The Gov
 
PhilSpace's Avatar
 
Joined: Feb 2002
Location: Springfield, VA
Oddometer: 35,136
I have a notebook with 4GB of ram running Fusion for just such hacking events.
__________________

PhilSpace is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2009, 08:07 AM   #10
footloose OP
and fancy free.
 
Joined: Jul 2005
Location: Melbourne, Australia
Oddometer: 217
Quote:
Originally Posted by PhilSpace
I have a notebook with 4GB of ram running Fusion for just such hacking events.
Very tasty.
Just had a look at the page for Fusion,
Windows is even better on the Mac.

Certainly has more features than VirtualBox but VB is cheaper, just about describes me. : )
Ver 3 has just been released, I'll have to try it out.
__________________
I lay awaiting the approach of sleep, watching the constellations swing across the sky. Did I sleep that night - or was I caught for a moment into the ceaseless rhythm of space? Blank on the Map. Eric Shipton.
footloose is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 01:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014