ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > Old's Cool
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 11-28-2009, 10:26 AM   #11
BluRoad
as in blue highways
 
BluRoad's Avatar
 
Joined: Jun 2007
Location: Antioch IL
Oddometer: 451
Coil Questions

I'm checking the coil on an '81 XL500S. Two questions:

The Honda shop manual shows two ohm checks; first a reading between the 12-volt terminal and ground (mounting boss) -- should be .8 and mine is 1.2. Second, the ohm reading between the hi-tension (plug wire) output and ground -- should be 15K and mine is nada - no continuity at all.

Next, the plug wire shows correct resistance, but the spark plug cap has no continuity when tested alone (it unscrews from the wire & Honda wants the ohm check done without the cap). Is this normal? Is there a built-in gap within the cap?

Also, I have two identical bikes (#1 ran great before tear-down, 2 months ago, #2 unknown running condition) and BOTH coils test exactly the same.

Anyone know if these readings are somehow normal (quite a coincidence that they're the same), or can do a quick test on your bike for comparison?

I appreciate the help.

JOE in WI
BluRoad is offline   Reply With Quote
 

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 03:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014