ADVrider

Go Back   ADVrider > Riding > Layin' down tracks
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 27 votes, 5.00 average. Display Modes
Old 09-13-2011, 09:55 PM   #91
wheels
Practicing to retire
 
wheels's Avatar
 
Joined: Feb 2006
Location: Petaluma, Ca
Oddometer: 143
I recently replaced the digitizer on my 550 and it worked perfectly for a few thousand miles. Now it's acting like the screen is being pushed all the time. Anyone have any ideas?
__________________
Jim



"Full Tilt Bozo Panic"
wheels is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2011, 11:18 PM   #92
GS Addict
Pepperfool
 
GS Addict's Avatar
 
Joined: Sep 2006
Location: Sunshine Coast B.C.
Oddometer: 3,393
Bluhduh A regular service Item?

Quote:
Originally Posted by wheels View Post
I recently replaced the digitizer on my 550 and it worked perfectly for a few thousand miles. Now it's acting like the screen is being pushed all the time. Anyone have any ideas?
Uncanny you posted this.........I just had to put my spare to use today, same problem.
The last one worked for 13 months. The original Garmin one lasted 24 months
Anyone else have any input on this subject?

I have been ever so gentle with the last replacement worrying somehow that the original failure was my fault.

For such an expensive GPS I am disappointed to say the least.
And don't begin to mention the so called 'waterproof' cradles
__________________
Old enough to know better....
Young enough to try it again
GS Addict is online now   Reply With Quote
Old 09-22-2011, 11:36 AM   #93
SidewinderX
Hey, watch this!
 
SidewinderX's Avatar
 
Joined: Nov 2009
Location: NW North Carolina
Oddometer: 1,133
Replaced my screen last night in my Zumo 450. Very easy to do. As others have stated, it is intimidating until you do it once....


Works great with no leaks. Tested that today.....
__________________
Daniel
What would you attempt to do in life if you knew that you could not fail?
SidewinderX is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2011, 08:21 PM   #94
RoadWeenie
Super n00b
 
RoadWeenie's Avatar
 
Joined: Feb 2007
Location: Vancouver, Canada (Great White North)
Oddometer: 94
Just did my Zumo 550, exactly as described. I didn't have any trouble with screen degrading over time; I had an off and some part of me, the dirt, rocks or trees scratched the screen.
RoadWeenie is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2011, 06:24 PM   #95
DrWez
Mad Scientist
 
Joined: Jan 2009
Location: Manitowoc, WI
Oddometer: 93
The screen on my Zumo is also locking up. This week the XM radio started changing stations by itself. Could this be related to the bad digitizer????
Where is the best place to order the correct size digitizer?
__________________
2010 R1200 GSA, 1976 MotoGuzzi 850 T3
BMW MOA 140210
BMW RA 32150
IBA 56882
DrWez is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2011, 07:41 PM   #96
RoadWeenie
Super n00b
 
RoadWeenie's Avatar
 
Joined: Feb 2007
Location: Vancouver, Canada (Great White North)
Oddometer: 94
I ordered this size from this seller.
http://www.ebay.ca/itm/LCD-Touch-Scr...#ht_1803wt_689

Fit perfectly, with the correct connector (no soldering required). Took about 10 days, standard shipping, to Canada.
RoadWeenie is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2011, 06:08 AM   #97
MotrSklz
Gnarly Adventurer
 
MotrSklz's Avatar
 
Joined: Jul 2011
Location: Ontario, Canada
Oddometer: 129
I recently replaced the touchscreen on my 550 and within 2 weeks, I was experiencing issues again. I am getting phantom presses again but only in the top right corner of the screen so when on the map screen it constantly zooms in as far as it will go. It is not recognizing other locations on the screen a lot of the time either.

I have found that this is most prevalent when I leave the zumo on the bike overnight and it is parked outside (when camping etc). Sometimes it sorts itself out once the day warms up and sometimes not. Very odd and annoying!

I have another new touchscreen I can put on (I ordered two... just in case ), but I was wondering if anyone else is going through this and if there was any other option before I scrap this screen?
__________________
Cheers

MotrSklz
MotrSklz is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2011, 01:51 PM   #98
dirtydoug
Gnarly Adventurer
 
dirtydoug's Avatar
 
Joined: Oct 2008
Location: Golden
Oddometer: 224
Quote:
Originally Posted by MotrSklz View Post
I recently replaced the touchscreen on my 550 and within 2 weeks, I was experiencing issues again. I am getting phantom presses again but only in the top right corner of the screen so when on the map screen it constantly zooms in as far as it will go. It is not recognizing other locations on the screen a lot of the time either.

I have found that this is most prevalent when I leave the zumo on the bike overnight and it is parked outside (when camping etc). Sometimes it sorts itself out once the day warms up and sometimes not. Very odd and annoying!

I have another new touchscreen I can put on (I ordered two... just in case ), but I was wondering if anyone else is going through this and if there was any other option before I scrap this screen?




try re-plugging the plug onto the board

may be a bad connection
__________________
life is like a dick...when its soft you cant beat it ...when its hard its F*cked
"treat me good, ill treat you better. treat me bad, ill treat you worse" Sonny Barger
" Do one thing every day that scares you " Kurt Caselli
.
dirtydoug is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2011, 06:23 PM   #99
DrWez
Mad Scientist
 
Joined: Jan 2009
Location: Manitowoc, WI
Oddometer: 93
My Zumo is getting worse, on top of the touch function of the screen not working, the gps screen locks up updating the map while moving, the XM stations will change suddenly (always goes to HLN), some type of error log screen popped up, and several of the buttons don't work for example the volume button.

So, if I go ahead and open up the unit and replace the digitizer (79mmx 64.5mm ordered from goodsupply0889), is this going to solve the problems above or do I need to send it in to Garmin for $150?
__________________
2010 R1200 GSA, 1976 MotoGuzzi 850 T3
BMW MOA 140210
BMW RA 32150
IBA 56882
DrWez is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2011, 07:03 PM   #100
GS Addict
Pepperfool
 
GS Addict's Avatar
 
Joined: Sep 2006
Location: Sunshine Coast B.C.
Oddometer: 3,393
Quote:
Originally Posted by DrWez View Post
My Zumo is getting worse, on top of the touch function of the screen not working, the gps screen locks up updating the map while moving, the XM stations will change suddenly (always goes to HLN), some type of error log screen popped up, and several of the buttons don't work for example the volume button.

So, if I go ahead and open up the unit and replace the digitizer (79mmx 64.5mm ordered from goodsupply0889), is this going to solve the problems above or do I need to send it in to Garmin for $150?
For what an ebay screen is worth, try changing first.
It is most likely that.
__________________
Old enough to know better....
Young enough to try it again
GS Addict is online now   Reply With Quote
Old 10-18-2011, 07:46 AM   #101
DrWez
Mad Scientist
 
Joined: Jan 2009
Location: Manitowoc, WI
Oddometer: 93
Garmin will not take it back if you open it.
__________________
2010 R1200 GSA, 1976 MotoGuzzi 850 T3
BMW MOA 140210
BMW RA 32150
IBA 56882
DrWez is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2011, 01:01 PM   #102
dirtydoug
Gnarly Adventurer
 
dirtydoug's Avatar
 
Joined: Oct 2008
Location: Golden
Oddometer: 224
the up side of sending it to garmin is ( was in my case anyway )
that they send a new ( refurbished ?? ) unit that has all the brackets, wiring etc...
__________________
life is like a dick...when its soft you cant beat it ...when its hard its F*cked
"treat me good, ill treat you better. treat me bad, ill treat you worse" Sonny Barger
" Do one thing every day that scares you " Kurt Caselli
.
dirtydoug is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2011, 07:42 AM   #103
DrWez
Mad Scientist
 
Joined: Jan 2009
Location: Manitowoc, WI
Oddometer: 93
How long did it take to receive the refurbished unit? How is it holding up? I heard that some of the refurb units failed in a short time.
__________________
2010 R1200 GSA, 1976 MotoGuzzi 850 T3
BMW MOA 140210
BMW RA 32150
IBA 56882
DrWez is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2011, 09:02 AM   #104
DELTATANGO
Motorcyclist and Dog Walk
 
DELTATANGO's Avatar
 
Joined: Nov 2005
Location: Alabama
Oddometer: 13,532
Quote:
Originally Posted by DrWez View Post
How long did it take to receive the refurbished unit? How is it holding up? I heard that some of the refurb units failed in a short time.
I sent mine back after it crapped out from wear. They sent me a new on in about a week for 100 bucks.
DELTATANGO is online now   Reply With Quote
Old 10-24-2011, 09:45 AM   #105
dirtydoug
Gnarly Adventurer
 
dirtydoug's Avatar
 
Joined: Oct 2008
Location: Golden
Oddometer: 224
my first one stoped working after 6 mos ( hard impact )

got it back............... dont rember how quick it came

second unit still going (after new screen this yr ) around 4 years
__________________
life is like a dick...when its soft you cant beat it ...when its hard its F*cked
"treat me good, ill treat you better. treat me bad, ill treat you worse" Sonny Barger
" Do one thing every day that scares you " Kurt Caselli
.
dirtydoug is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 07:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014