ADVrider

Go Back   ADVrider > Riding > Ride reports
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 10-09-2012, 10:36 AM   #11
Shibby!
Beastly Adventurer
 
Joined: Aug 2010
Location: Currently - Canada
Oddometer: 1,656
Quote:
Originally Posted by crestedbutte-rtw View Post
What he meant by the rings not being in the right position is that when he opened it up.. the gaps of the rings were almost all lined up straight so the oil was not being blocked and could go right through.. haha

That's what I mean though. From the rebuilds I've done, all pistons have a little "notch" on the ring gap area to stagger them. If the ring wasn't in that gap: A) I don't know how they got the piston in, B) possibly has bad wear on the cylinder?

Hopefully things look ok and it's a cheap fix. Do they have pictures?

Better news then what it could have been though! That DR can be waiting for you in Australia all the same =)
__________________
Tour of Idaho T1 Challenge - https://spotwalla.com/tripViewer.php...551f1642711d75
Eat. Sleep. Ride - The Great Divide: http://advrider.com/forums/showthrea...4#post19193704
Go, Get Lost - Heading South: http://advrider.com/forums/showthread.php?t=735690
Dirt Donkeys Do Baja: http://advrider.com/forums/showthread.php?t=671095

Shibby! is offline   Reply With Quote
 

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 08:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014