ADVrider

Go Back   ADVrider > Gear > Vendors
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-19-2012, 03:42 PM   #976
ultane
sqeezin the bag
 
ultane's Avatar
 
Joined: Feb 2008
Location: The dry side of the blood brain barrier
Oddometer: 1,055
iPhone 4s issues

Hey Adam,

I have a set of the original model SMH10's purchased from you and used with an android phone. I remember that there were some iPhone users having trouble with the SHM10's. I haven't kept up with the SMH10 thread over in Equipment, so I thought I'd ask here.

1. Are the newer models of the SMH10 any better at receiving bluetooth stereo tunes from an iPhone4s while also paired with a BMW Nav 4?
2. Is Siri usable with an iPhone while paired with a BMW Nav 4?
3. Is voice dialing usable with an iPhone4s while paired with a BMW Nav 4?
4. Is Motion X GPS usable while listening to tunes from an iPhone?
5. I saw a new sleeker low profile design SMH unit has debuted. When will it be available? What improvements have been made with the new design verses the older design?
__________________
I might be wrong, just ask my X...

If a man speaks, and there is no woman present to hear him,..
Is he still wrong?
ultane is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2012, 07:28 AM   #977
RocketMoto OP
2 Many Motersikles
 
RocketMoto's Avatar
 
Joined: Jun 2008
Location: New Haamsha, USA
Oddometer: 871
Talking

Quote:
Originally Posted by ultane View Post
Hey Adam,

I have a set of the original model SMH10's purchased from you and used with an android phone. I remember that there were some iPhone users having trouble with the SHM10's. I haven't kept up with the SMH10 thread over in Equipment, so I thought I'd ask here.
Hi:

Comments below...

1. Are the newer models of the SMH10 any better at receiving bluetooth stereo tunes from an iPhone4s while also paired with a BMW Nav 4?

Not really. With the Nav IV, its cousin the Garmin Zumo 660/665 since the GPS and the iPhone both need to stream music over the BT headset profile, the conflict still exists. Since the Nav IV only has a BT output - no hardwired connection, this limits options even further.


2. Is Siri usable with an iPhone while paired with a BMW Nav 4?

Yes, mostly works. Wind noise into the mic could be an issue, depending on your helmet/windscreen. The boom mic with the wind blocking cap and larger mic sponge would be better than the chinbar mic, I think.

3. Is voice dialing usable with an iPhone4s while paired with a BMW Nav 4?

Same story as with Siri, above.

4. Is Motion X GPS usable while listening to tunes from an iPhone?

Yup.

5. I saw a new sleeker low profile design SMH unit has debuted. When will it be available? What improvements have been made with the new design verses the older design?

That's the SMH10R. It's a concept only at the moment. If I had to guess, I would expect a mid-2013 availability.
__________________
=Adam=
Like us on Facebook -- Follow us on Twitter
PM us for your personal ADVRider discount code to use at RocketMoto.com
Autocom | Clearwater Lights | Sena Bluetooth
| Scala Rider
Shorai Battery | Techmount | Powerlet | Rowe PDM60 | Skene Design


RocketMoto is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2012, 03:51 PM   #978
ws6fiero
n00b
 
Joined: Sep 2011
Oddometer: 1
After a year of flawless use my smh10 & I have a problem. Iphone 4 updated to ios6 & "lost" the mute to music when making / recieving a call - tried re-paired no help, updated smh10 to 4.1 paired again still persists. It does mute when you press the phone button & voice dial but plays when line connects... on incomming calls it mutes when the phone rings, but plays as soon as you tap the phone button to accept the call... any ideas?
ws6fiero is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2012, 06:24 PM   #979
GoGo Gadget
Beastly Adventurer
 
GoGo Gadget's Avatar
 
Joined: Apr 2004
Oddometer: 1,252
Quote:
Originally Posted by ws6fiero View Post
After a year of flawless use my smh10 & I have a problem. Iphone 4 updated to ios6 & "lost" the mute to music when making / recieving a call - tried re-paired no help, updated smh10 to 4.1 paired again still persists. It does mute when you press the phone button & voice dial but plays when line connects... on incomming calls it mutes when the phone rings, but plays as soon as you tap the phone button to accept the call... any ideas?

Mine did that also once or twice, but not every time.
__________________
I don't know how or when I'll die, but I know someone will be holding my beer for me when I do.


I have been told I have the body of a God. What does this Buddha guy look like?
GoGo Gadget is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2012, 10:28 PM   #980
Dorzok
Beastly Adventurer
 
Dorzok's Avatar
 
Joined: Jun 2008
Location: SoCal
Oddometer: 1,603
Quote:
Originally Posted by ws6fiero View Post
After a year of flawless use my smh10 & I have a problem. Iphone 4 updated to ios6 & "lost" the mute to music when making / recieving a call - tried re-paired no help, updated smh10 to 4.1 paired again still persists. It does mute when you press the phone button & voice dial but plays when line connects... on incomming calls it mutes when the phone rings, but plays as soon as you tap the phone button to accept the call... any ideas?
Quote:
Originally Posted by GoGo Gadget View Post
Mine did that also once or twice, but not every time.
I have the same problem occasionally with my car bluetooth and iPhone 4, iOS6. happens if i've had bluetooth turned off on the phone then turn it on after the car and radio has been on. just saying. might just be a problem with the iPhone. is bluetooth always on on the phone before the SENA is turned on??
Dorzok is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2012, 07:23 AM   #981
RocketMoto OP
2 Many Motersikles
 
RocketMoto's Avatar
 
Joined: Jun 2008
Location: New Haamsha, USA
Oddometer: 871
Eek

Quote:
Originally Posted by ws6fiero View Post
After a year of flawless use my smh10 & I have a problem. Iphone 4 updated to ios6 & "lost" the mute to music when making / recieving a call - tried re-paired no help, updated smh10 to 4.1 paired again still persists. It does mute when you press the phone button & voice dial but plays when line connects... on incomming calls it mutes when the phone rings, but plays as soon as you tap the phone button to accept the call... any ideas?
Sorry for the delayed reply - I missed your post, somehow.

iOS6, with respect to Bluetooth, particularly on the iPhone 5, has been problematic. There are endless threads on the Apple support site about recent BT incompatibilities, and I have spent countless hours with customers trying to sort out issues on the iPhone 5.

On your iPhone 4, I can only suggest deleting the pairings in the phone, power it off then on again. Reset the Sena to factory defaults (press phone button for 12 seconds, red light comes on, press jog dial within 5 seconds. Units powers off, power the Sena back on) and re-pair iPhone to Sena.

Aside from that, I don't have any other magic suggestions.
__________________
=Adam=
Like us on Facebook -- Follow us on Twitter
PM us for your personal ADVRider discount code to use at RocketMoto.com
Autocom | Clearwater Lights | Sena Bluetooth
| Scala Rider
Shorai Battery | Techmount | Powerlet | Rowe PDM60 | Skene Design


RocketMoto is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2012, 05:10 PM   #982
JRWooden
Beastly Adventurer
 
Joined: Jul 2008
Location: The great state of confusion
Oddometer: 3,993
Quote:
Originally Posted by RocketMoto View Post
Sorry for the delayed reply - I missed your post, somehow.

iOS6, with respect to Bluetooth, particularly on the iPhone 5, has been problematic. There are endless threads on the Apple support site about recent BT incompatibilities, and I have spent countless hours with customers trying to sort out issues on the iPhone 5.

On your iPhone 4, I can only suggest deleting the pairings in the phone, power it off then on again. Reset the Sena to factory defaults (press phone button for 12 seconds, red light comes on, press jog dial within 5 seconds. Units powers off, power the Sena back on) and re-pair iPhone to Sena.

Aside from that, I don't have any other magic suggestions.
Adam:
Seriously ... Sena should have you on their payroll
Thanks for your great support!
I've told every one of my riding friends to buy a Sena, and to be damn sure they buy it from YOU!

iOS 6.0.1 was recently released,
and I see that 6.1 is in beta,
but neither mention updates to BT stuff.....

http://en.wikipedia.org/wiki/IOS_version_history

I think I'll keep my 3Gs running iOS v4.x for a bit longer ..

PS: Sena has been filling out the demo videos on their YouTube channel: http://www.youtube.com/user/senabluetooth

JRWooden screwed with this post 11-13-2012 at 05:54 AM
JRWooden is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 10:37 AM   #983
Skelt
Gnarly Adventurer
 
Skelt's Avatar
 
Joined: Jul 2003
Location: Tucson, AZ
Oddometer: 146
All good videos but none cover my issues! Here is what I have:
iPhone 4 running 6.0.1
SMH10 first gen
SR10 newest software installed
Zumo 550 w/ GXM 30

No problem pairing SR10 to SMH10 for XM listening and GPS prompts BUT if I try to add the phone to the mix it over rides
the XM. Im back to music from the phone. It has connected in the past but not reliably. Seems very picky about the sequence things are turned on. I should be able to listen to XM and answer a call and go back to XM right?

Don
__________________
"Artificial Intelligence is no match for natural stupidity"

2007 K1200 GT
1995 R1100GS
2001 F650 GS/Dakar
Skelt is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 05:04 AM   #984
RocketMoto OP
2 Many Motersikles
 
RocketMoto's Avatar
 
Joined: Jun 2008
Location: New Haamsha, USA
Oddometer: 871
Question

Quote:
Originally Posted by Skelt View Post
All good videos but none cover my issues! Here is what I have:
iPhone 4 running 6.0.1
SMH10 first gen
SR10 newest software installed
Zumo 550 w/ GXM 30

No problem pairing SR10 to SMH10 for XM listening and GPS prompts BUT if I try to add the phone to the mix it over rides
the XM. Im back to music from the phone. It has connected in the past but not reliably. Seems very picky about the sequence things are turned on. I should be able to listen to XM and answer a call and go back to XM right?

Don
Hi Don:

Do you have the SR10 2-way radio adapter, or the SM10 dual stream transmitter? Please confirm.

So, you have the audio out from the Zumo plugged in to the SR10 (or SM10)? Yes?
__________________
=Adam=
Like us on Facebook -- Follow us on Twitter
PM us for your personal ADVRider discount code to use at RocketMoto.com
Autocom | Clearwater Lights | Sena Bluetooth
| Scala Rider
Shorai Battery | Techmount | Powerlet | Rowe PDM60 | Skene Design


RocketMoto is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 03:47 PM   #985
Skelt
Gnarly Adventurer
 
Skelt's Avatar
 
Joined: Jul 2003
Location: Tucson, AZ
Oddometer: 146
Yes Adam that's correct, SR10 to audio out of the Zumo bike mount. Paired the SMH10 to the SR10 first then tried the iPhone to the SR10. That's when the problem starts.
__________________
"Artificial Intelligence is no match for natural stupidity"

2007 K1200 GT
1995 R1100GS
2001 F650 GS/Dakar
Skelt is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2012, 05:25 AM   #986
RocketMoto OP
2 Many Motersikles
 
RocketMoto's Avatar
 
Joined: Jun 2008
Location: New Haamsha, USA
Oddometer: 871
Quote:
Originally Posted by Skelt View Post
Yes Adam that's correct, SR10 to audio out of the Zumo bike mount. Paired the SMH10 to the SR10 first then tried the iPhone to the SR10. That's when the problem starts.
Hmmm... Your setup *should* work as intended.

Are you powering the SR10 and the Zumo from the bike, or is the SR10 running on its internal battery?

I would do a factory default reset on the SR10, delete the pairing in the iPhone, and power it off then back on and pair-up again.

One thing to note here is that the music from the Zumo into the SR10 will sound like an old AM transistor radio, if that good. The hands-free profile that the SR10 uses is intended for voice, like phone calls and 2-way radio, not music.

If you can't get it to work, give me a call, and I will replicate your setup here, to see if I can make sense of it.
__________________
=Adam=
Like us on Facebook -- Follow us on Twitter
PM us for your personal ADVRider discount code to use at RocketMoto.com
Autocom | Clearwater Lights | Sena Bluetooth
| Scala Rider
Shorai Battery | Techmount | Powerlet | Rowe PDM60 | Skene Design


RocketMoto is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2012, 05:43 AM   #987
RocketMoto OP
2 Many Motersikles
 
RocketMoto's Avatar
 
Joined: Jun 2008
Location: New Haamsha, USA
Oddometer: 871
Quote:
Originally Posted by JRWooden View Post
Adam:
Seriously ... Sena should have you on their payroll
Thanks for your great support!
I've told every one of my riding friends to buy a Sena, and to be damn sure they buy it from YOU!

iOS 6.0.1 was recently released,
and I see that 6.1 is in beta,
but neither mention updates to BT stuff.....

http://en.wikipedia.org/wiki/IOS_version_history

I think I'll keep my 3Gs running iOS v4.x for a bit longer ..

PS: Sena has been filling out the demo videos on their YouTube channel: http://www.youtube.com/user/senabluetooth
Jim:

Quote:
Originally Posted by JRWooden View Post
Adam:
Seriously ... Sena should have you on their payroll
Howza 'bout you call Marc Woo at Sena in California, and suggest that?

On that thought, I should add myself to the Rocket Moto payroll... Oh, right, there ain't no payroll, yet. We run this is a *public service* .

I just updated my iPhone 5 to IOS 6.0.1, yesterday. The Bluetooth to my Bose headset, which had worked perfectly, now drops out and pairs-up constantly. I can only guess that this is caused by the latest iOS upgrade.
__________________
=Adam=
Like us on Facebook -- Follow us on Twitter
PM us for your personal ADVRider discount code to use at RocketMoto.com
Autocom | Clearwater Lights | Sena Bluetooth
| Scala Rider
Shorai Battery | Techmount | Powerlet | Rowe PDM60 | Skene Design


RocketMoto is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2012, 11:07 PM   #988
Turkus
Motorcyclus Unemploy
 
Turkus's Avatar
 
Joined: Dec 2009
Location: Recalculating.... :\
Oddometer: 22
New Sena Stuff !!

Adam & Jeanette ~

Just want to say "thanks" for the great service and speedy delivery !!
My goodies arrived today, already charged and paired for Friday morning's departure to Las Vegas

Thanks again !!
__________________
Bruce
AMA#228900/BMWMOA#147760
Ride Safe....and with a purpose
www.streetmasters.info
Turkus is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2012, 11:09 PM   #989
Dorzok
Beastly Adventurer
 
Dorzok's Avatar
 
Joined: Jun 2008
Location: SoCal
Oddometer: 1,603
Quote:
Originally Posted by RocketMoto View Post

I just updated my iPhone 5 to IOS 6.0.1, yesterday. The Bluetooth to my Bose headset, which had worked perfectly, now drops out and pairs-up constantly. I can only guess that this is caused by the latest iOS upgrade.
i noticed something like this with iOS 6.0.1 too. incoming calls will ring and then no voice when i answer. i have to manually switch the phone to the Bluetooth device. it's easy enough; on the answer screen with the speaker phone button.
Dorzok is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2012, 12:04 PM   #990
JRWooden
Beastly Adventurer
 
Joined: Jul 2008
Location: The great state of confusion
Oddometer: 3,993
Quote:
Originally Posted by Dorzok View Post
i noticed something like this with iOS 6.0.1 too. incoming calls will ring and then no voice when i answer. i have to manually switch the phone to the Bluetooth device. it's easy enough; on the answer screen with the speaker phone button.
This is a long shot but ............
Do either of you guys by chance have the "Shazam" music ID app. on your phones?
I can not explain it, but when I installed it, all my BT stuff went flaky....
I uninstalled the app, hard booted and everything was fine again............
JRWooden is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 12:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014