ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > Thumpers
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 11-16-2012, 10:29 PM   #1
waruta OP
n00b
 
Joined: Jul 2010
Oddometer: 3
2003 LC4 SM KTM Owner, a few puzzles...

Hi all,
I've recently purchased a 2003 LC4 640 SuperPrestige and am trying to sort out some issues, but am having not much luck. I'm based in Japan and although we do have some decent KTM shops here, they usually charge out the wazoo just to look at the bike, so I wanted to diagnose any issues before having them take a look.

1) When I start the engine using the e-start, sometimes I heard two or three loud "clacks" or "clunks", this also happens when I start the engine after a short shutoff period and restart when the engine is hot. (Like after a short shopping run, pop in and pop out of the store). Is this normal or is it a sign of a more serious engine issue about to happen?

*UPDATE: read through this: http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=222515 and am REALLY, REALLY hoping this is not the problem but it sounds like it is....jeez. Going to try and hit up the local KTM guys for the correct seal or find SKF Seal # 19993 on the 'net here.

2) The brake light doesn't brighten when I pull the front or the rear brake. I looked at the bulb, one of the contacts was looking pretty bad, so I replaced the bulb, but still not working. The bulb lights up no problem along with the blinkers and the headlights, but I cannot fathom why it won't brighten when pulling on the brakes. Besides being a safety issue (not wanting to get rear-ended), I also don't want a ticket....

3) Stalling like crazy. Maybe it's because I am more used to riding 4-stroke 250's and 1200 cc streetbikes before I got this thumper, I am always expecting it to pull away in low revs with no problem, but the engine will cut out. I have read through this thread: http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=37721 and have gleaned that all I have to do is cut the clutch switch wires, solder them together and tuck it under the triple correct? I'm assuming the same goes for the side-stand switch. (cut, solder, tuck it away).

Thank you for reading and any help would be much appreciated.

Regards,

W.

waruta screwed with this post 11-17-2012 at 12:25 AM Reason: Update....
waruta is offline   Reply With Quote
 

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 06:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014