ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > Thumpers
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 12-21-2012, 08:00 AM   #11
RideFreak
Green Chile Eater
 
RideFreak's Avatar
 
Joined: Apr 2009
Location: County Lockup, NM
Oddometer: 5,424
Quote:
Originally Posted by lesteryeong View Post
I am going to revisit a thread about installing HID on the XR400. I have a set of 35W H/L HID for motorbike. I wish to have it installed. I have a DC voltage regulator. but a, unsure what I need to do to make the HID work. I have a small 12V battery on hand (3.7Ah), large size capacitor (can't recall what is the rating). I tried wiring it up before to the DC regulator and it would die off at idle as I believe the stator could not handle the voltage spiking. Anyone has got success in similar installation?
HIDs are rated at 35W, that's the run requirment, they require around 50W for a couple of seconds to start up. 35W is well within the stators output provided the RPMs stay above about 2500. Once the bike rpms drop down to idle the HID relies on the battery (if you have one) to keep running. The stator doesn't make enough power to keep a battery up AND run the HID. Stock, the 400s stator just won't run a 35W HID reliabily, it will need a battery and a highoutput stator. The shutting off and starting back up of the HID as it tries to run off the shock output will ruin the ballast rather quickly also.
RideFreak is offline   Reply With Quote
 

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 11:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014