ADVrider

Go Back   ADVrider > Fluff > Shiny things
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 01-08-2013, 05:36 PM   #1
Fe Man OP
I am Iron Moran!
 
Fe Man's Avatar
 
Joined: May 2008
Location: Moran Nation, N. Atlanta Outpost
Oddometer: 7,715
GDMF X-box!

GDMF X-box!

I proudly proclaim I am a non-gamer and hate everything thing about them!

So the kids got an Xbox for Christmas. It was hooked up via composite video because that is what they could get to on Christmas morning. It is configured to output standard definition video via that out put. Now that I have snaked another HDMI cable to the receiver, there is no video via HDMI. The "display" settings will not let you select HMDI unless there is an HDMI cable connected. You cannot connect an HDMI cable with the composite adapter plugged in therefore you have no OSD!


So being in the AV industry, one would think that with the HDMI plug and play abilities, you should just be able to plug the shit in and have it work.

HOW IN THE FUCK DO YOU ENABLE HDMI TO WORK WITHOUT IT BEING CONNECTED?
__________________
2006 Tiger
2008 KLR (hers)
Fe Man is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2013, 06:18 PM   #2
Elburrito
Donkey
 
Elburrito's Avatar
 
Joined: Dec 2006
Location: The Valley eh
Oddometer: 2,288
I know this isn't very helpful, but I had similar issues when I hooked mine up. I called support and was surprised how fast, and knowledgeable they were. Worth a try.

Quote:
Originally Posted by Fe Man View Post

HOW IN THE FUCK DO YOU ENABLE HDMI TO WORK WITHOUT IT BEING CONNECTED?
This makes no sense...
__________________
You miss 100% of the shots you don't take - Wayne Gretzky.
-------------------------------------------
Thinking of getting a Smugmug account? Linky
Elburrito is online now   Reply With Quote
Old 01-08-2013, 06:20 PM   #3
CA Stu
Thanks
 
CA Stu's Avatar
 
Joined: Aug 2004
Location: Riverside, CA
Oddometer: 46,532
Hook it up HDMI and turn it on.

I'll bet the Xbox smells the connection and automatically enables it.



edit, if that fails :http://support.xbox.com/en-US/xbox-3...360-console-tv

if that fails,
__________________
http://youtu.be/C6cxNR9ML8k
CA Stu is online now   Reply With Quote
Old 01-08-2013, 07:28 PM   #4
BHW
Beastly Adventurer
 
BHW's Avatar
 
Joined: May 2007
Location: Raleigh, NC
Oddometer: 4,053
You're doing it wrong.
__________________
2003 Aprilia Tuono
Alcohol, Tobacco and Firearms should be a convenience store, not a government agency!
BHW is online now   Reply With Quote
Old 01-08-2013, 07:29 PM   #5
a1fa
Riding Nomad™
 
a1fa's Avatar
 
Joined: Nov 2006
Location: Arkansas
Oddometer: 13,502
Unplug everything but the HDMI. Reboot the thing. Problem solved. Now why post in Shiny things.. pics or it didnt happen!
__________________
Learn to ride. Ride to learn.
a1fa is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2013, 04:27 AM   #6
Fe Man OP
I am Iron Moran!
 
Fe Man's Avatar
 
Joined: May 2008
Location: Moran Nation, N. Atlanta Outpost
Oddometer: 7,715
Bad DTR 50.2 Intregra Receiver!
__________________
2006 Tiger
2008 KLR (hers)
Fe Man is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2013, 06:47 AM   #7
troidus
Beastly Adventurer
 
Joined: Sep 2010
Oddometer: 12,084
You know you have to slide the switch to "Game", right?



troidus is online now   Reply With Quote
Old 01-09-2013, 07:46 AM   #8
Fe Man OP
I am Iron Moran!
 
Fe Man's Avatar
 
Joined: May 2008
Location: Moran Nation, N. Atlanta Outpost
Oddometer: 7,715
Quote:
Originally Posted by troidus View Post
You know you have to slide the switch to "Game", right?



I had it on channel 3 instead of 4...
__________________
2006 Tiger
2008 KLR (hers)
Fe Man is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2013, 08:22 AM   #9
troidus
Beastly Adventurer
 
Joined: Sep 2010
Oddometer: 12,084
Quote:
Originally Posted by Fe Man View Post
I had it on channel 3 instead of 4...
Seriously? Glad it turned out to be a simple fix.
troidus is online now   Reply With Quote
Old 01-09-2013, 09:26 AM   #10
NikonsAndVStroms
Beastly Photographer
 
NikonsAndVStroms's Avatar
 
Joined: Jun 2007
Location: The Hub of the Universe
Oddometer: 37,519
And now let the addiction begin

This is the perfect time to get an XBox, wait for game stop to run their buy 2 get one free sale and just get tons, and tons of games for under 10 bucks. I have a stack a few feet high now and most were under 5 bucks. I've paid full price for only one game (NHL 12) so far.
__________________
Motorcycles save lives


"It's the game of life. Do I win or do I lose? One day they're gonna shut the game down. I gotta have as much fun and go around the board as many times as I can before it's my turn to leave."
NikonsAndVStroms is online now   Reply With Quote
Old 01-09-2013, 09:45 AM   #11
Dave
Huh?
 
Dave's Avatar
 
Joined: Aug 2004
Location: 12 mile circle
Oddometer: 2,748
They all do that.

Stu's right, though. Hook up the HDMI, and it just works.

With mine, I can turn the xbox 'on', but it won't actually boot unless the TV is on and the signal is going somewhere. Not sure how it works, but there's some talking going on both ends.

It also works as a power saving feature. I've turned off the TV, and forgot to turn off the xbox, and left for several hours. I came back and the xbox was either off, or in some sort of sleep mode.
Dave is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2013, 12:17 PM   #12
Boondoggle
Gear Grinder
 
Boondoggle's Avatar
 
Joined: Feb 2009
Location: Central VA
Oddometer: 13,101
If it's not connected, how can you be sure it ain't working?





__________________
____
HalcyonDaze, still in the thicket, searched frantically for a leaf that wasn't dry and crumbly.
What is wrong with you guys? -RapidWife
I've been poking a giant bouncy ball with a needle. You feel anything yet? -Blake716
Boondoggle is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2013, 02:58 PM   #13
NikonsAndVStroms
Beastly Photographer
 
NikonsAndVStroms's Avatar
 
Joined: Jun 2007
Location: The Hub of the Universe
Oddometer: 37,519
Quote:
Originally Posted by Dave View Post
They all do that.

Stu's right, though. Hook up the HDMI, and it just works.

With mine, I can turn the xbox 'on', but it won't actually boot unless the TV is on and the signal is going somewhere. Not sure how it works, but there's some talking going on both ends.

It also works as a power saving feature. I've turned off the TV, and forgot to turn off the xbox, and left for several hours. I came back and the xbox was either off, or in some sort of sleep mode.
With HDMI it does "talk" to the TV, if you have the A/V cable in though it should turn on.
__________________
Motorcycles save lives


"It's the game of life. Do I win or do I lose? One day they're gonna shut the game down. I gotta have as much fun and go around the board as many times as I can before it's my turn to leave."
NikonsAndVStroms is online now   Reply With Quote
Old 01-09-2013, 05:41 PM   #14
ImaPoser
adventure imposter
 
ImaPoser's Avatar
 
Joined: Jun 2002
Location: Cincinnati, Ohio
Oddometer: 15,555
Isn't there an 11 year old around who can do it for you?
__________________
ImaPoser

Save 20% when you open your own smugmug account. Just go here...
ImaPoser is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2013, 05:43 PM   #15
rapidoxidationman
Easily trainable
 
rapidoxidationman's Avatar
 
Joined: Apr 2006
Location: The Teton Rockies
Oddometer: 8,139
GDMF X-Box? Izzat a new model? AWESOME!
__________________
Quote:
I know I'm feeling badly when I have no interest in speeding
Patrick
rapidoxidationman is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 01:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014