ADVrider

Go Back   ADVrider > Gear > Equipment
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-05-2011, 11:29 AM   #1
Jaimoto OP
Beastly Adventurer
 
Jaimoto's Avatar
 
Joined: Sep 2007
Location: Santiago, Chile
Oddometer: 1,220
New scala rider G4 won't turn on

I bought a scala rider G4 powerset a couple of weeks ago. Installed the latest software in both units and they were connected with a Blackberry (mine) and an Iphone (a friend). Everything was working fine and the only function that we didn't use was the Voice Dial.

Two days ago, both scala rider stopped working, no matter during how much time we press the Mobile button, they just don't turn on. Yep, both. Almost at the same time

They show a solid red light while charging but that's all they do.
It sounds stupid but .. both units stopped working after we use the Voice Dial function. it looks like a software failure but I just can't believe they won't work because of using one of its functions.

I already emailed Cardo so hopefully the'll take care of me. Meanwhile, I would like to know if any of you had a similar problem and how did you fix it.

Thanks!
__________________
Jaime

2007 KTM 990 Adventure
2012 Yamaha BWs 125
Jaimoto is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2011, 09:58 AM   #2
pond
Adventurer
 
pond's Avatar
 
Joined: Mar 2009
Location: Austin, TX
Oddometer: 45
My friend and I just got our Scala Rider G4 set on Monday and last night his started showing the exact same problem that you mention. It shows red when charging, but won't power on. We bought the two-pack. Mine still works; his doesn't. Have you heard back, yet?
pond is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2011, 10:16 AM   #3
pond
Adventurer
 
pond's Avatar
 
Joined: Mar 2009
Location: Austin, TX
Oddometer: 45
My friend called them up and got an RMA (return merchandise authorization) for the faulty unit. He said support was fast (only took about a minute). Not sure what else to do at this point.

You can contact Cardo Systems support at:

USA and Canada: 1-800-488-0363
International: +4989 450 36819
pond is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2012, 07:38 AM   #4
flybitten
n00b
 
Joined: Aug 2012
Oddometer: 1
I had the same problem with my G4. One month old and all of a sudden 1 of the 2 units won't turn on. At first, I charged it for about 3-4 hours thinking the battery died. After the red light went off, I pushed the mobile button but nothing happened. I tried plugging it into the PC to see if it would connect, but only the red light came on and the unit wouldn't turn on. I charged it again for another 3 hours, nothing. I did the reset thing by plugging it in for 10 seconds and unplugging it and tried to turn it on, still nothing.

I let the unit sit for about 2 days getting some paperwork ready to send the unit to Cardo. I tried to turn the unit on again and all of a sudden the blue light flashed! But it wouldn't remain on. I plugged it into the PC, and the unit finally turned on (hold down volume up and mobile for a few seconds). It's alive! So I removed it from the PC and plugged it into the wall to charge for 3 hours. I turned it on, and now it's working again. I don't get it, but happy that it works!
flybitten is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 11:35 AM   #5
GatorGuy
n00b
 
Joined: Jan 2013
Oddometer: 1
Scala Rider G4 will not turn on

I had mine turn off by itself after I made my first phone call and used the VOX feature to answer the phone. When I got home to "turn it off" much to my surprise, it was already turned off. When I tried to turn it on, it would not turn on.

When I plugged it into the charger, the red light would turn on, but even following the "reset" instructions of charging it for 10 seconds and unplugging it, did not work. I waited several days and tried to turn it on many times unsuccessfully. I found this thread and thought that maybe there is a VOX issue. I was going to call Cardo Systems for warranty work, but procrastinated for almost 2 weeks. Today, I brought it with me to work to finally get it serviced and when I turned it on, it powered up, paired with my phone and turned itself off.

I did this several times. I finally plugged it into the computer and turned it on while plugged into the computer and so far it has stayed on. I called Cardo Systems and they were very nice and quick to give me directions on how to send the unit back. They said it would take about two weeks to get it from me, look it over, fix it (or replace it) if needed, and return it to me. I gave them the URLto this thread and the support person said he didn't think it had anything to do with the VOX or voice feature as this has happened before, but is not a regular problem with the units.

I guess packing a billion features into a tiny little electronic piece of equipment is only good as long as it works. We'll see...
---
Shut Up and Ride!!!
www.GatorRiders.com

GatorGuy screwed with this post 01-16-2013 at 11:44 AM
GatorGuy is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2014, 12:35 PM   #6
dillendger
n00b
 
Joined: Jun 2014
Oddometer: 1
Hi to all!

I got last week the same problem as topic writer and my set is as new, about 5 times used... my friend supposed to remove battery, so we disassembled the case, removed the battery from pins for about 10 sec and installed it back and uoooljaaaa... it starts to work! I Gues it has some electric fault while last charging or some else... any way if Your Scala if Faulty like discribed at 1st topic, , REMOVE BATTERY FOR 10 SEC and that's all...
dillendger is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2014, 04:02 PM   #7
Scott_PDX
Leisure Engineer
 
Scott_PDX's Avatar
 
Joined: Oct 2010
Location: Portland...the newer one on the left side.
Oddometer: 2,956
Hmmm....that might explain that when my G4 stopped working, months later when I decided to try it again and charged it first it began working. Wondering if I fully discharged the battery and it came back to life. Really wish they would make replaceable batteries, I hate all the throw-away stuff in our lives.
__________________
2014 KTM 690R, 2009 KLR650, 2004 KTM 450 EXC, 2000 R1150GS

My MotovLog (Youtube Videos): http://www.youtube.com/user/scottb572/videos

Where Am I via SPOT (Code SCT): http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=719703
Scott_PDX is online now   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 09:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014