ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > Thumpers
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-10-2012, 05:40 PM   #61
frog13
Beastly Adventurer
 
frog13's Avatar
 
Joined: Feb 2007
Location: SW Ohio
Oddometer: 1,251
Thanks for the reply kubiak.Well,I understand what your saying,but,this is not a dust material.It is literally a tacky,shiny substance?. I figured that it could be a chemical or something in the lube that is just showing it-self at around the 100 mile mark each time?. When I see something strange I usually ask you more technical/ experienced folks!. I used the auto tranny visual for content....it would also remind you of the soda....Barques(spelling) red cream soda?....strange I know ,but....it's there?.
frog13 is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2012, 06:32 PM   #62
kubiak
Beastly Adventurer
 
Joined: Nov 2007
Location: madera california
Oddometer: 4,809
Quote:
Originally Posted by frog13 View Post
Thanks for the reply kubiak.Well,I understand what your saying,but,this is not a dust material.It is literally a tacky,shiny substance?. I figured that it could be a chemical or something in the lube that is just showing it-self at around the 100 mile mark each time?. When I see something strange I usually ask you more technical/ experienced folks!. I used the auto tranny visual for content....it would also remind you of the soda....Barques(spelling) red cream soda?....strange I know ,but....it's there?.
hmmmm, i dont know what that is. let me know when you find out for sure!
kubiak is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2012, 06:40 PM   #63
frog13
Beastly Adventurer
 
frog13's Avatar
 
Joined: Feb 2007
Location: SW Ohio
Oddometer: 1,251
Will do.....I'm still leading that is a "compund" of the lube showing itself?.Time will tell.
frog13 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 01:20 PM   #64
frog13
Beastly Adventurer
 
frog13's Avatar
 
Joined: Feb 2007
Location: SW Ohio
Oddometer: 1,251
Still haven't REALLY figured this out yet?.....but, I was trail riding two weeks or so ago and it was quite dusty.We do not have RED clay here,but maybe the clay "dust" turned color after the bike was parked/sat for awhile?.If I ever definetly figure this out I'll humor folks and advise.
frog13 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 02:05 PM   #65
brianwheelies
Iron toocus
 
brianwheelies's Avatar
 
Joined: Aug 2005
Oddometer: 2,940
Quote:
Originally Posted by frog13 View Post
I use Honda-line chainlube on my TW chain(OEM).On the last five or so cleanings and relubing,after about 100 miles,I notice a red residue on portions of the chain?. No jokes please(well,you are using Honda chain lube)...yea,I get it...i'm using it because I had several can's left over from my former 650L. Any ideas?.It reminds me of automatic transmisson fluid in appearence?.
I have this happen before, too. On a few bikes. I think it may be rust even though I was in the desert when it happened and kept chain clean and lubed.
__________________
Quote:
Originally Posted by JohninVT View Post
Adding a turbo or supercharger doesn't automatically turn an engine into a Palestinian alarm clock.
brianwheelies is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 10:12 PM   #66
Kankujoe
Adventure Traveller
 
Kankujoe's Avatar
 
Joined: May 2011
Location: Missouri, west central, south of Kansas City
Oddometer: 154
Quote:
Originally Posted by frog13 View Post
Still haven't REALLY figured this out yet?.....but, I was trail riding two weeks or so ago and it was quite dusty.We do not have RED clay here,but maybe the clay "dust" turned color after the bike was parked/sat for awhile?.If I ever definetly figure this out I'll humor folks and advise.
I've read somewhere or a cycle mechanic told me that this red residue indicates that the o-ring or x-ring seals are breaking down and its time for a new chain. I don't remember where I read it or heard it.
__________________
KJ

2012 Suzuki V-Strom-ADV, 2011 Kawasaki Versys, 2008 Yamaha TW200, 2013 Honda CRF250L

I'm never lost... Because I'm always right where I'm at...
Kankujoe is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2012, 04:24 PM   #67
frog13
Beastly Adventurer
 
frog13's Avatar
 
Joined: Feb 2007
Location: SW Ohio
Oddometer: 1,251
Well,I understand what your saying,but, the OEM chain on a TW in non-o-ring.Anyway,I think what I'm going to do is,clean the chain within an inch of it's life AND try a different lube?. We'll see,I'll let ya'll know what I find/see.
frog13 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2012, 05:45 PM   #68
frog13
Beastly Adventurer
 
frog13's Avatar
 
Joined: Feb 2007
Location: SW Ohio
Oddometer: 1,251
I was cleaning the chain this afternoon prior to going to work....didn't get finished. Anyway,while cleaning with WD-40,I noticed alot of "chunky" crud coming out and me wiping the same crud off.I think I'm going to try some DuPont Teflon multiuse lube?....i've read go things about this dry type lube.If I can't find any at Walmart on my way home,I'll try Home DePot on my off day(been working 6 days a week since October)?.Hmmmm,I may also try,BelRay super-clean lube....another good dry chain lube I've read about?.We'll see......I'll let ya know.
frog13 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2012, 08:30 PM   #69
Indy21
Adventurer
 
Indy21's Avatar
 
Joined: Oct 2009
Oddometer: 63
Quote:
Originally Posted by Bama67 View Post
I love my little TW, so fun, mine will run up to 70, but it is best enjoyed by me at 45, taking it all in.

oh, and a year of insurance is $14. lol
Good to hear, I'm planning on picking one of these up within a year, it will be my first bike. The cheaper things like insurance are the better. :)

I'm in Homewood, btw
Indy21 is online now   Reply With Quote
Old 11-23-2012, 01:15 PM   #70
frog13
Beastly Adventurer
 
frog13's Avatar
 
Joined: Feb 2007
Location: SW Ohio
Oddometer: 1,251
Quote:
Originally Posted by ][ndy View Post
Good to hear, I'm planning on picking one of these up within a year, it will be my first bike. The cheaper things like insurance are the better. :)

I'm in Homewood, btw
Go to the TW200discussion forum...........lots of accurate info there!.Issues with maintenance etc.....that forum is the place to be for TW's.
frog13 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2013, 01:37 AM   #71
RobertAmsterdam
www.twbastards.com
 
RobertAmsterdam's Avatar
 
Joined: Jul 2010
Location: Amsterdam
Oddometer: 187
Cheers from Amsterdam:



twbastards.tumblr.com
__________________
2010 F800GS + TWBASTARD TW200
www.twbastards.com
RobertAmsterdam is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2013, 06:46 PM   #72
frog13
Beastly Adventurer
 
frog13's Avatar
 
Joined: Feb 2007
Location: SW Ohio
Oddometer: 1,251
Hello Amsterdam.....like the shield & helmet you have!.......I presume that is a TW your riding there?.After market headlight?.
frog13 is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2013, 10:16 PM   #73
damasovi
Beastly Adventurer
 
damasovi's Avatar
 
Joined: Nov 2006
Location: Ensenada, Baja California
Oddometer: 2,584
Quote:
Originally Posted by frog13 View Post
Hello Amsterdam.....like the shield & helmet you have!.......I presume that is a TW your riding there?.After market headlight?.
i think over there they are call van van and they come with that stock light! here somewhere there was a ride report of 2 girls going around Europe on those!

Damasovi
__________________
A motorcycle or scooter always turn a bad day into a great time!
KLR 650, Honda Beat scooter!!
damasovi is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2013, 02:16 PM   #74
andrewsclues
Gnarly Adventurer
 
andrewsclues's Avatar
 
Joined: Nov 2012
Location: Bucks County, PA
Oddometer: 100
Quote:
Originally Posted by damasovi View Post
i think over there they are call van van and they come with that stock light! here somewhere there was a ride report of 2 girls going around Europe on those!

Damasovi
Van van is a Suzuki product... although it is similar to the mighty TW.... I think that's a TW in that picture, but I can't tell for sure without seeing the motor.
__________________
1987 Suzuki Savage(sold)
1981 Suzuki GS750L
2002 GSX-R600 Telefonica (sold)
1987 Yamaha TW200
2007 Suzuki Bandit 1250s
andrewsclues is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2013, 05:31 PM   #75
frog13
Beastly Adventurer
 
frog13's Avatar
 
Joined: Feb 2007
Location: SW Ohio
Oddometer: 1,251
Correct, Van Van is Suzuki,but as stated,it looks just like the TW's little brother.....there FI now also.
frog13 is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 09:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014