ADVrider

Go Back   ADVrider > Riding > Layin' down tracks
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 8 votes, 4.88 average. Display Modes
Old 05-20-2010, 01:59 PM   #1561
DennyIndy
Old F@rt
 
DennyIndy's Avatar
 
Joined: Nov 2006
Location: Indiana
Oddometer: 349
try scrolling to the right

I think it's in another column
DennyIndy is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2010, 11:24 PM   #1562
xymotic
Beastly Adventurer
 
xymotic's Avatar
 
Joined: Jun 2008
Location: Federal Way, WA
Oddometer: 8,367
nuvi 500 topo

Well, I've been struggling with a nuvi 500 for going on like 3 months now.

When I first got it, the device had numerous issues with Batts and other stuff.

Got a new one. That one I ran an update, the net connection died and the Topo got nuked.

Garmin had no idea what was wrong with it, for some reason the update doesn't know it's supposed to have TOPO on the unit, and they had me send it back and got a new one.

They setup a new update on my garmin, and it too nuked the topo.


This time, the guy was pretty helpful, and I downloaded a new
gmapprom1.img supplemental map file. So Finally after I dunno 8(?) hours on the phone with them and three months I have a nuvi that sort of does what it says on the box it'll do.

But...

Basecamp only has city nav map on it. I can read the DEM map on the device, but it's just shaded mountins, no trail or road data at all. and I'd like to have the same maps to try and actually plan a route.
__________________
Quote:
Originally Posted by Just_Sean
Oh for ***k's sake Aaron. Please link us to my fascist, racist or homophobic posts.
"Anyone who doesn't take truth seriously in small matters cannot be trusted in large ones either."
Albert Einstein


Baja trip to the tip
6:10 to Yuma
trials and tribulations in the Mojave
Baja Blitz Yard sale
View Current Location via Spot Tracker
xymotic is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2010, 02:12 PM   #1563
Desertdweller
Adventurer
 
Desertdweller's Avatar
 
Joined: Aug 2007
Location: SoCal IE
Oddometer: 78
Basecamp

I have a 60CSX with City Navigator Maps on the micro SD card in the unit.

While playing with Basecamp, I notice that the trails on the SD card don't show up in Basecamp's mapping. Only paved roads & highways. Do I need to "unlock" the maps on the SD card and import them into Basecamp? If so, can I then start putting together routes on Basecamp, and upload them to the GPS unit?

I know these are dumb questions, but I've screwed with this long enough to know when help is needed. Thanks!
Desertdweller is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2010, 03:27 PM   #1564
AugustFalcon
Beastly Adventurer
 
AugustFalcon's Avatar
 
Joined: Dec 2004
Location: Waterford, Connecticut U.S.A.
Oddometer: 1,046
Quote:
Originally Posted by Desertdweller
I have a 60CSX with City Navigator Maps on the micro SD card in the unit.

While playing with Basecamp, I notice that the trails on the SD card don't show up in Basecamp's mapping. Only paved roads & highways. Do I need to "unlock" the maps on the SD card and import them into Basecamp? If so, can I then start putting together routes on Basecamp, and upload them to the GPS unit?

I know these are dumb questions, but I've screwed with this long enough to know when help is needed. Thanks!
What version of BaseCamp? What version of City nav?

Have you zoomed in to at least the 0.2 mile scale -- that's when the trails appear.

Also have you selected trails in the line preferences?
__________________
cheers... jack

04 BMW R1100S
02 KTM 250 Exc Racing


SmugMug referral code: jXF8ohDWlTm56
AugustFalcon is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2010, 04:00 PM   #1565
LowAndSilent
Still a newb
 
LowAndSilent's Avatar
 
Joined: Feb 2009
Location: Lynnwood, WA
Oddometer: 549
Quote:
Originally Posted by Desertdweller
I have a 60CSX with City Navigator Maps on the micro SD card in the unit.

While playing with Basecamp, I notice that the trails on the SD card don't show up in Basecamp's mapping. Only paved roads & highways. Do I need to "unlock" the maps on the SD card and import them into Basecamp? If so, can I then start putting together routes on Basecamp, and upload them to the GPS unit?

I know these are dumb questions, but I've screwed with this long enough to know when help is needed. Thanks!
Because you purchased City Nav on the SD card, you will not be able to import them into Basecamp on your computer. If you had gotten the DVD, you would have been able to install it on your computer and then put those maps on your 60CSX.

Right now, your Basecamp will only have the base maps.

Sorry.
__________________
Bikes:
09 Suzuki DL650A - Sold
08 Kawasaki Ninja 650R - Sold
05 Suzuki Burgman 400 - Wife's scoot
08 Yamaha FJR1300AE -

"Forget the carrot. It's time for the stick!" - Coworker
LowAndSilent is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2010, 04:05 PM   #1566
LowAndSilent
Still a newb
 
LowAndSilent's Avatar
 
Joined: Feb 2009
Location: Lynnwood, WA
Oddometer: 549
Quote:
Originally Posted by xymotic
Well, I've been struggling with a nuvi 500 for going on like 3 months now.

When I first got it, the device had numerous issues with Batts and other stuff.

Got a new one. That one I ran an update, the net connection died and the Topo got nuked.

Garmin had no idea what was wrong with it, for some reason the update doesn't know it's supposed to have TOPO on the unit, and they had me send it back and got a new one.

They setup a new update on my garmin, and it too nuked the topo.


This time, the guy was pretty helpful, and I downloaded a new
gmapprom1.img supplemental map file. So Finally after I dunno 8(?) hours on the phone with them and three months I have a nuvi that sort of does what it says on the box it'll do.

But...

Basecamp only has city nav map on it. I can read the DEM map on the device, but it's just shaded mountins, no trail or road data at all. and I'd like to have the same maps to try and actually plan a route.
So...do you have all the maps installed in both BaseCamp and on your device? If so, you have to select what map you want to view on either. On your device, you have to hide the City Nav map to view the Topo one. At leas that is the way it is on my 60Cs.
__________________
Bikes:
09 Suzuki DL650A - Sold
08 Kawasaki Ninja 650R - Sold
05 Suzuki Burgman 400 - Wife's scoot
08 Yamaha FJR1300AE -

"Forget the carrot. It's time for the stick!" - Coworker
LowAndSilent is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2010, 04:11 PM   #1567
Desertdweller
Adventurer
 
Desertdweller's Avatar
 
Joined: Aug 2007
Location: SoCal IE
Oddometer: 78
Thanks. That's what I thought. Seemed too easy. Looks like I may need the DVD. When using the DVD, do I just leave the City Nav SD card in the unit?

Quote:
Originally Posted by LowAndSilent
Because you purchased City Nav on the SD card, you will not be able to import them into Basecamp on your computer. If you had gotten the DVD, you would have been able to install it on your computer and then put those maps on your 60CSX.

Right now, your Basecamp will only have the base maps.

Sorry.
Desertdweller is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2010, 04:49 PM   #1568
LowAndSilent
Still a newb
 
LowAndSilent's Avatar
 
Joined: Feb 2009
Location: Lynnwood, WA
Oddometer: 549
Quote:
Originally Posted by Desertdweller
Thanks. That's what I thought. Seemed too easy. Looks like I may need the DVD. When using the DVD, do I just leave the City Nav SD card in the unit?
Gooood question. You could...and just not import the map from BaseCamp onto your GPS unit. Or, just run down to Sears, Best Buy, Target, etc and get yourself a cheap blank SD card. I got a 4 GB for not all that much.
__________________
Bikes:
09 Suzuki DL650A - Sold
08 Kawasaki Ninja 650R - Sold
05 Suzuki Burgman 400 - Wife's scoot
08 Yamaha FJR1300AE -

"Forget the carrot. It's time for the stick!" - Coworker
LowAndSilent is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2010, 04:53 PM   #1569
AugustFalcon
Beastly Adventurer
 
AugustFalcon's Avatar
 
Joined: Dec 2004
Location: Waterford, Connecticut U.S.A.
Oddometer: 1,046
Quote:
Originally Posted by LowAndSilent
Because you purchased City Nav on the SD card, you will not be able to import them into Basecamp on your computer. If you had gotten the DVD, you would have been able to install it on your computer and then put those maps on your 60CSX.

Right now, your Basecamp will only have the base maps.

Sorry.
I thought the latest version of BaseCamp could READ the maps on the GPS unit while it was connected to the computer. IOW, while connected to the unit, the maps will appear in BaseCamp and you can plan on them but when you disconnect they will disappear from BaseCamp.
__________________
cheers... jack

04 BMW R1100S
02 KTM 250 Exc Racing


SmugMug referral code: jXF8ohDWlTm56
AugustFalcon is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2010, 07:41 PM   #1570
Desertdweller
Adventurer
 
Desertdweller's Avatar
 
Joined: Aug 2007
Location: SoCal IE
Oddometer: 78
I would be happy if that was true. My original problem was that the dirt roads that show up on City Nav maps don't appear on BaseCamp. To me, what good is BaseCamp if I can only plan routes that are on pavement? I am sure someone can point out the error of my ways, right?

Quote:
Originally Posted by AugustFalcon
I thought the latest version of BaseCamp could READ the maps on the GPS unit while it was connected to the computer. IOW, while connected to the unit, the maps will appear in BaseCamp and you can plan on them but when you disconnect they will disappear from BaseCamp.
Desertdweller is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2010, 07:48 PM   #1571
Emmbeedee
Procrastinators
 
Emmbeedee's Avatar
 
Joined: Mar 2008
Location: Near Ottawa, ON, Canada
Oddometer: 9,346
Quote:
Originally Posted by AugustFalcon
I thought the latest version of BaseCamp could READ the maps on the GPS unit while it was connected to the computer. IOW, while connected to the unit, the maps will appear in BaseCamp and you can plan on them but when you disconnect they will disappear from BaseCamp.
Yes, that is how Basecamp 3.0.4 works now - it sees the maps on your gps as long as it's connected via usb. Serial connections need not apply.

Here's part of the description from the download page I have linked above:

BaseCamp will recognize all MapSource products except BlueChart.
BaseCamp does not work with serial GPS devices.

Version 3.0.3 added the feature, described this way:

Added ability for BaseCamp to attempt reading all Garmin map images (.img files), regardless of name, from removable media.
__________________
Want to know more about the Garmin Montana? See the Wisdom and FAQ Thread.
Want to know more about the Garmin VIRB? See here.
"The motorcycle, being poorly designed for both flight and marine operation, sustained significant external and internal damage," police noted.
Emmbeedee is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2010, 08:22 PM   #1572
Desertdweller
Adventurer
 
Desertdweller's Avatar
 
Joined: Aug 2007
Location: SoCal IE
Oddometer: 78
3.0.4 is Windows, not Mac.

Quote:
Originally Posted by Emmbeedee
Yes, that is how Basecamp 3.0.4 works now - it sees the maps on your gps as long as it's connected via usb. Serial connections need not apply.

Here's part of the description from the download page I have linked above:

BaseCamp will recognize all MapSource products except BlueChart.
BaseCamp does not work with serial GPS devices.

Version 3.0.3 added the feature, described this way:

Added ability for BaseCamp to attempt reading all Garmin map images (.img files), regardless of name, from removable media.
Desertdweller is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2010, 08:26 PM   #1573
Emmbeedee
Procrastinators
 
Emmbeedee's Avatar
 
Joined: Mar 2008
Location: Near Ottawa, ON, Canada
Oddometer: 9,346
Quote:
Originally Posted by Desertdweller
3.0.4 is Windows, not Mac.
Sorry, forgot the context/topic.
__________________
Want to know more about the Garmin Montana? See the Wisdom and FAQ Thread.
Want to know more about the Garmin VIRB? See here.
"The motorcycle, being poorly designed for both flight and marine operation, sustained significant external and internal damage," police noted.
Emmbeedee is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2010, 08:46 PM   #1574
AugustFalcon
Beastly Adventurer
 
AugustFalcon's Avatar
 
Joined: Dec 2004
Location: Waterford, Connecticut U.S.A.
Oddometer: 1,046
On the Mac 3.0.1 will do it.
__________________
cheers... jack

04 BMW R1100S
02 KTM 250 Exc Racing


SmugMug referral code: jXF8ohDWlTm56
AugustFalcon is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2010, 01:42 AM   #1575
Desertdweller
Adventurer
 
Desertdweller's Avatar
 
Joined: Aug 2007
Location: SoCal IE
Oddometer: 78
You have my full attention. I'm not picking up the dirt trails. How do you plan the route without seeing the trails?

Quote:
Originally Posted by AugustFalcon
On the Mac 3.0.1 will do it.
Desertdweller is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 03:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014