ADVrider

Go Back   ADVrider > Riding > Layin' down tracks
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 07-25-2009, 04:08 PM   #1
ReactorTrip OP
glows in the dark
 
ReactorTrip's Avatar
 
Joined: Oct 2008
Location: East Tenn
Oddometer: 553
BMW Zumo 550 map loading failure

I just bought a used BMW Zumo and updated the firmware, which was successful. I tried updating the maps from the 08 maps to the 2010 maps and it quits after 73% and says something about network failure. I didn't back up the garmin which was a big mistake, now I can't even enter addresses with it because it didn't get that far in the loading of the maps.

Anyone run into this before?

I tried asking on zumo forums with no response.
ReactorTrip is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2009, 11:46 PM   #2
Ducman69
Gnarly Adventurer
 
Ducman69's Avatar
 
Joined: May 2008
Location: Houston
Oddometer: 341
Even if your GPS is out of warranty, the maps are not. Garmin support is actually very good. The hold time is stupid, but you won't get a guy reading off a script in pakistan, no worries. Put em on speakerphone while doing something else, and they'll get you fixed I promise.
Ducman69 is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2009, 01:11 PM   #3
JR356
Beastly Adventurer
 
JR356's Avatar
 
Joined: May 2005
Location: Way out West
Oddometer: 3,308
Try running the map update again.

JR356
JR356 is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2009, 01:20 PM   #4
ggrjr
Studly Adventurer
 
ggrjr's Avatar
 
Joined: Jul 2007
Location: Statesville, NC
Oddometer: 954
I bought the upfrades for mine, first attempt to upload, came up with note sying it was registered to some one else (Warranty replacment with refurbed unit). emailed tech and they canceled existing registration, so I could proceed.
Did you upgrade the firmware before proceeding?
__________________
"If you are arguing with a fool, make sure they are not doing the same."

2005 DL 1000
93 VFR
ggrjr is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2009, 01:35 PM   #5
ReactorTrip OP
glows in the dark
 
ReactorTrip's Avatar
 
Joined: Oct 2008
Location: East Tenn
Oddometer: 553
firmware has been upgraded successfully. I have tried uploading the maps 3 times. All failures at 73%. Redownloaded the map .exe and tried again twice. Both failures at 73%. Makes me think it is some kind of timeout error or my device is out of memory. The device shows over 300 meg still available, so it doesn't look like that.
ReactorTrip is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2009, 02:05 PM   #6
ggrjr
Studly Adventurer
 
ggrjr's Avatar
 
Joined: Jul 2007
Location: Statesville, NC
Oddometer: 954
ay be a time out error with yor ISP, or memory issue with your copmputer. Is teh error, during downloading maps to your computer, or during down load to Zumo?
__________________
"If you are arguing with a fool, make sure they are not doing the same."

2005 DL 1000
93 VFR
ggrjr is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2009, 04:05 PM   #7
ReactorTrip OP
glows in the dark
 
ReactorTrip's Avatar
 
Joined: Oct 2008
Location: East Tenn
Oddometer: 553
upload to Zumo

been sending emails back and forth with Garmin, I've downloaded the file several times and tried several things when extracting/building/uploading to Garmin. They are confused. They told me to call them when they open in the morning. Think it will be shipped off for fixin.
ReactorTrip is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2009, 04:09 PM   #8
ggrjr
Studly Adventurer
 
ggrjr's Avatar
 
Joined: Jul 2007
Location: Statesville, NC
Oddometer: 954
Good Luck. I have had excellent results with Garmin tech support.
__________________
"If you are arguing with a fool, make sure they are not doing the same."

2005 DL 1000
93 VFR
ggrjr is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2009, 05:39 PM   #9
ReactorTrip OP
glows in the dark
 
ReactorTrip's Avatar
 
Joined: Oct 2008
Location: East Tenn
Oddometer: 553
Apparently I am not alone.

http://www.gpsmagazine.com/comments/000534.php#comments

Looks like some people have had success downloading it through IE and finding .img extracted file in the temp directory and manually uploading it to the GPS. I am going to try that. Can't call garmin til tomorrow though.

I don't understand why they take a 1.02 GB img file and make it a 1.9 GB .exe. No reason for that....
ReactorTrip is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2009, 07:51 AM   #10
ReactorTrip OP
glows in the dark
 
ReactorTrip's Avatar
 
Joined: Oct 2008
Location: East Tenn
Oddometer: 553
Tried the above, no worky.

Brought it to work and tried the same thing I had been doing since the beginning and it worked. Go figure.... Solution to this problem is try another computer. Whats weird is my computer at home is free of a lot of bugs and issues and various other crap IT run computers are filled with and it is also a ton newer and faster, yet the crappy work computer won the day. LOL!
ReactorTrip is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 02:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014