ADVrider

Go Back   ADVrider > Riding > Layin' down tracks
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 01-24-2010, 06:14 PM   #1
Flinkman47 OP
Adventurer
 
Flinkman47's Avatar
 
Joined: Jan 2009
Location: Scotland, UK
Oddometer: 17
'Tyre' - Free GPS mapping software, worth it's weight in gold!

Hey all, this might be an old piece of information, but just came across a tool which allows you to map routes and save them through the google maps interface.

I don't know if anyone else has trouble with googlemaps crashing when you load too much data, but I do. This tool saves changes as you go and allows you to come back or edit routes that you have created.

The tool can also save the route to be imported into TomTom or Garmin GPS tools too!

Anyway, just thought I'd share with everyone, let me know your thoughts too: http://www.janboersma.nl/gett/index.php
__________________
http://www.jamesknows.com

Heading off from Scotland to Oz April 2010!!!
Flinkman47 is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2010, 12:58 AM   #2
bikyto
Dans le doute...gaz!
 
bikyto's Avatar
 
Joined: Jun 2009
Location: Northern Cali
Oddometer: 2,131
awesome, I am gonna try it. thank you.
bikyto is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2010, 03:21 AM   #3
9Dave
Bazinga!
 
9Dave's Avatar
 
Joined: Aug 2005
Location: Central Ohio
Oddometer: 12,683
I was talking with an inmate on the MT1000 and he tried to load the route to his TomTom using a piece of freeware - but his route was truncated.

When he told me what software he was using, it sounded vaguely familiar, but took me til today to remember and stumble back onto this thread. Not a lot of activity.

Anyone have any current feedback on this?
__________________


dunno.....
9Dave is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2010, 03:16 PM   #4
CHIA
Ya, right
 
CHIA's Avatar
 
Joined: Mar 2010
Location: Van, BC
Oddometer: 59
Tyre just works fine, use it for my TomTom and Garmin 60CSx.

I personally prefer the Harley Davidson Ride planner tool, faster and better Garmin integration:

http://rideplanner.harley-davidson.c...s=0&showFuel=0
CHIA is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2013, 08:59 PM   #5
dirtspaz
Adventurer
 
dirtspaz's Avatar
 
Joined: Jan 2011
Location: Denver, CO
Oddometer: 27
truncated route

I have been messing around with the Tyre software and also had a big GPS file truncated when I imported it into a TomTom. After looking around in the Tyre help file I found that TomTom's allow a maximum of 48 waypoints in a route and that a Garmin will allow 1000. my route on the tomtom was cut off at 48. I am now looking into a Garmin
dirtspaz is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2013, 09:09 PM   #6
advNZer?
Beastly Adventurer
 
advNZer?'s Avatar
 
Joined: Dec 2008
Location: Wellington,New Zealand
Oddometer: 2,695
Quote:
Originally Posted by dirtspaz View Post
I have been messing around with the Tyre software and also had a big GPS file truncated when I imported it into a TomTom. After looking around in the Tyre help file I found that TomTom's allow a maximum of 48 waypoints in a route and that a Garmin will allow 1000. my route on the tomtom was cut off at 48. I am now looking into a Garmin

not sure about that...check the montana thread(i think) there is some talk of a 50 point limit there too,There may be some dedicated thread on the subject. here tis
__________________
aka BMWST?

advNZer? screwed with this post 04-20-2013 at 09:19 PM
advNZer? is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2013, 09:52 PM   #7
wayne_l
Gnarly Adventurer
 
Joined: Aug 2012
Oddometer: 176
that HD rideplanner is so much easier than Basecamp man thats so over complicated and it likes to have hiccups and loose all your routes .. useless ..

it exported over to my garmin Nuvi easy as pie .. thanks again
wayne_l is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2013, 04:24 AM   #8
9Dave
Bazinga!
 
9Dave's Avatar
 
Joined: Aug 2005
Location: Central Ohio
Oddometer: 12,683
Quote:
Originally Posted by advNZer? View Post
not sure about that...check the montana thread(i think) there is some talk of a 50 point limit there too,There may be some dedicated thread on the subject. here tis
Different units have different limits on waypoint, route point, and track point loads.
__________________


dunno.....
9Dave is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2013, 06:49 AM   #9
Merlinzen
Adventurer
 
Joined: Jan 2012
Location: Mackay QLD AU
Oddometer: 80
Thumb

Quote:
Originally Posted by CHIA View Post
Tyre just works fine, use it for my TomTom and Garmin 60CSx.

I personally prefer the Harley Davidson Ride planner tool, faster and better Garmin integration:

http://rideplanner.harley-davidson.c...s=0&showFuel=0
Hi,
just had a look at that - it seems quite useful, thanks a lot for posting it.
Merlinzen is online now   Reply With Quote
Old 04-25-2013, 12:44 PM   #10
pm_wizard
Adventurer
 
Joined: Mar 2009
Location: Toronto, Ontario
Oddometer: 63
Quote:
Originally Posted by Merlinzen View Post
Hi,
just had a look at that - it seems quite useful, thanks a lot for posting it.
+1

John
pm_wizard is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 05:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014