ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > Orange Crush > Crazy-Awesome almost Dakar racers (950/990cc)
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-16-2014, 03:02 PM   #1
Unhingedlizard OP
Adventurer
 
Joined: Feb 2012
Location: Wellington
Oddometer: 70
HelP! I need a TPS

Hi guys

I need a TPS. The issue is this is $225 NZD and ex austria so 3 weeks away.

Can anyone help me out? I dont really mind at the cost but 3 weeks is going to mess up my travel plans.
Unhingedlizard is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2014, 04:22 AM   #2
uk_mouse
Aquatic adventurer
 
uk_mouse's Avatar
 
Joined: Jul 2006
Location: UK
Oddometer: 1,448
What's wrong with your old one? Some people say the bike runs OK without a TPS fitted.

My experience was different, my TPS was damaged - the voltage readings were erratic, as if the potentiometer track was worn - so I tried running without it. But it gave an unacceptably jerky throttle response.

But your experience may differ, if you're stuck it's certainly worth experimenting.
__________________
"When compared to other motorists attempting to escape a zombie outbreak, dirt bike riders have a 23-to-1 survival rate." - The Zombie Survival Guide by Max Brooks
uk_mouse is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2014, 12:49 PM   #3
Unhingedlizard OP
Adventurer
 
Joined: Feb 2012
Location: Wellington
Oddometer: 70
Im glad it will actually run without it cause I just did the worst, bogen, hacknyed bodge job I have ever done......

Turns out the problem with mine was it had come off the internal spring, so the voltage would track up but with nothing to reset it would stay at 3.7. So I cut it open with a dremel, reset the internals and then taped it back up with PVC. And amazingly it works and should be ok until a new one gets here.

But im so ashamed....
Unhingedlizard is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2014, 01:33 PM   #4
braaap!
waiting for the big one
 
braaap!'s Avatar
 
Joined: Mar 2005
Location: Melbourne
Oddometer: 2,352
Quote:
Originally Posted by Unhingedlizard View Post
Im glad it will actually run without it cause I just did the worst, bogen, hacknyed bodge job I have ever done......

Turns out the problem with mine was it had come off the internal spring, so the voltage would track up but with nothing to reset it would stay at 3.7. So I cut it open with a dremel, reset the internals and then taped it back up with PVC. And amazingly it works and should be ok until a new one gets here.

But im so ashamed....
I reckon that's the funniest self reproach I've heard for a long while!
We need pics!
I've got a buggered TPS (spare) too... see if I can meet your bodge benchmark :)
braaap! is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2014, 01:28 AM   #5
Unhingedlizard OP
Adventurer
 
Joined: Feb 2012
Location: Wellington
Oddometer: 70
Quote:
Originally Posted by braaap! View Post
I reckon that's the funniest self reproach I've heard for a long while!
We need pics!
I've got a buggered TPS (spare) too... see if I can meet your bodge benchmark :)
Unhingedlizard is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2014, 01:26 PM   #6
braaap!
waiting for the big one
 
braaap!'s Avatar
 
Joined: Mar 2005
Location: Melbourne
Oddometer: 2,352
That's neat, I was expecting to see hot glue, cable ties or fencing wire.. At least the tape isn't (BMW) blue :)

Good to know they can be repaired cause the new part ain't cheap! Nice one.
braaap! is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 02:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014