ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > Orange Crush > Crazy-Awesome almost Dakar racers (950/990cc)
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-29-2013, 08:04 AM   #1741
Bruno T .
N8YQ
 
Bruno T .'s Avatar
 
Joined: May 2006
Location: Detroit area, MI
Oddometer: 1,932
Does anyone know where the electrical grounds are located on the 950 SE frame ?
Bruno T . is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2013, 05:46 PM   #1742
HickOnACrick
Groovinator
 
HickOnACrick's Avatar
 
Joined: Dec 2007
Location: Utarded in Lubbuttock
Oddometer: 2,515
Bleeding the rear brake

I had to pull the master and slave cylinders off when I took off my swingarm. As I was putting things back together, I decided to bleed the rear brake.

I like to attach a rubber hose to the slave nipple, attached to a syringe full of brake fluid, open the master cylinder, remove the rubber boot, then push fluid from the slave to the master until the fluid is free of bubbles and clear.

After I flushed the system with fresh DOT4, I put it all together, and now I have no rear brakes whatsoever. I repeated the steps above, and still no activity at the pistons.

Am I doing something wrong here? Is there something magical about these brakes that does not allow you to bleed from slave to master?
__________________
KTM 500 XCW, BMW K1600GTL
950 SER 300 XC
Composites 101
Utarded in Baja
Circumcising Utah

HickOnACrick is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2013, 06:01 PM   #1743
HickOnACrick
Groovinator
 
HickOnACrick's Avatar
 
Joined: Dec 2007
Location: Utarded in Lubbuttock
Oddometer: 2,515
Quote:
Originally Posted by HickOnACrick View Post
I had to pull the master and slave cylinders off when I took off my swingarm. As I was putting things back together, I decided to bleed the rear brake.

I like to attach a rubber hose to the slave nipple, attached to a syringe full of brake fluid, open the master cylinder, remove the rubber boot, then push fluid from the slave to the master until the fluid is free of bubbles and clear.

After I flushed the system with fresh DOT4, I put it all together, and now I have no rear brakes whatsoever. I repeated the steps above, and still no activity at the pistons.

Am I doing something wrong here? Is there something magical about these brakes that does not allow you to bleed from slave to master?
Never mind. I put a mity vac on the slave nipple, and sucked 4 or 5 full master cylinder's worth of fluid through, and it works fine. I guess the vacuum is needed on the rear brake.
__________________
KTM 500 XCW, BMW K1600GTL
950 SER 300 XC
Composites 101
Utarded in Baja
Circumcising Utah

HickOnACrick is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2013, 06:19 PM   #1744
SE Steve
Super Noob
 
SE Steve's Avatar
 
Joined: May 2011
Location: So Cal
Oddometer: 225
If my bike dies in gear I can't restart it by pulling in the clutch I have to put it in neutral first any ideas?
SE Steve is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2013, 10:57 PM   #1745
v8toilet
Nothing to see here.
 
v8toilet's Avatar
 
Joined: Jul 2005
Location: Northwest U.S.
Oddometer: 1,713
Quote:
Originally Posted by SE Steve View Post
If my bike dies in gear I can't restart it by pulling in the clutch I have to put it in neutral first any ideas?
Clutch switch
v8toilet is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2013, 06:06 AM   #1746
markie_wales
Studly Adventurer
 
Joined: Nov 2005
Location: Hampshire, UK
Oddometer: 933
Quote:
Originally Posted by v8toilet View Post
Clutch switch
Or after market lever without the "pin" that activates the clutch switch. Happened to a mate with an SE. We jumped the switch and it worked fine, so initially thought it was the switch but some digging showed a non original lever.

cheers

Markie
__________________
- "Dad, when I grow up I want to ride motorbikes like you do." -------- "Son, you can't do both."
- Only bikers understand why dogs like to stick their heads out of car windows.
markie_wales is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2013, 12:24 AM   #1747
D K
Gnarly Adventurer
 
Joined: Apr 2010
Location: On a big white boat with 2 Gas Gas 300's
Oddometer: 466
150 rear on the stock rim?

Has anybody tried a 150 rear?

Im gettng a set of road tires for my bike and the only size they have is a 150..

Is the rim wide enough?

David
__________________
------------------------
'13 EC300 Racing
07 950SE - sold
08 950SE - sold
09 FE570 - sold
D K is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2013, 05:17 AM   #1748
Brown Dog
North Georgia Dual Sportr
 
Brown Dog's Avatar
 
Joined: Nov 2008
Location: Calhoun, GA. USA
Oddometer: 1,942
150 rear is intended for a 4" wide rim.

They will fit the 2.5" rim but it pulls the sidewalls way in, which rounds the treads & don't handle properly.

Buy you a 4" ADVenture rim & lace it up
To your hub like I did.
Note: 2.5" rear rim handles MUCH better off-road.




Brown Dog screwed with this post 06-14-2013 at 05:28 AM
Brown Dog is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2013, 08:56 AM   #1749
D K
Gnarly Adventurer
 
Joined: Apr 2010
Location: On a big white boat with 2 Gas Gas 300's
Oddometer: 466
I dont have an option to do that.

I am mexico bound on a very long asphalt tripand want to know if a 150 is ok on a STOCK rim?


D



Quote:
Originally Posted by Brown Dog View Post
150 rear is intended for a 4" wide rim.

They will fit the 2.5" rim but it pulls the sidewalls way in, which rounds the treads & don't handle properly.

Buy you a 4" ADVenture rim & lace it up
To your hub like I did.
Note: 2.5" rear rim handles MUCH better off-road.



__________________
------------------------
'13 EC300 Racing
07 950SE - sold
08 950SE - sold
09 FE570 - sold
D K is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2013, 09:04 AM   #1750
wilso122
Gnarly Adventurer
 
Joined: Feb 2012
Location: London, Blighty
Oddometer: 183
It will work it is just not ideal and will wear a lot quicker also handling not so good, that's why the suggestion of a re-lace.

So if you have no choice, fit it
__________________
525 exc rally lite project

950superenduro.com For those who own the best bike!
wilso122 is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2013, 01:56 PM   #1751
Doapie
n00b
 
Joined: May 2013
Oddometer: 4
Slow speed stutter???

Hi guys. I have a 2006 SE and lately have this problem?? Second gear from 35km\hr to 50km\hr it stutters. Help??
Doapie is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2013, 02:59 PM   #1752
Brown Dog
North Georgia Dual Sportr
 
Brown Dog's Avatar
 
Joined: Nov 2008
Location: Calhoun, GA. USA
Oddometer: 1,942
Welcome aboard

Too little or too much fuel pressure

Stock fuel pump ?

Does it rev up fine n neutral ?

Did it do this after a tip over ?
Brown Dog is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2013, 05:37 PM   #1753
SE Steve
Super Noob
 
SE Steve's Avatar
 
Joined: May 2011
Location: So Cal
Oddometer: 225
Quote:
Originally Posted by v8toilet View Post
Clutch switch
Exactly right shorter lever doesn't have the protrusion for the clutch switch
SE Steve is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2013, 01:40 AM   #1754
Doapie
n00b
 
Joined: May 2013
Oddometer: 4
Slow speed stutter

Quote:
Originally Posted by Brown Dog View Post
Welcome aboard

Too little or too much fuel pressure

Stock fuel pump ?

Does it rev up fine n neutral ?

Did it do this after a tip over ?

Thanks for reply.

Facet fuel pump? No tip over. What else?
Doapie is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2013, 04:51 PM   #1755
mathews42
Gnarly Adventurer
 
mathews42's Avatar
 
Joined: Jun 2012
Location: Colorado Springs
Oddometer: 336
Where does everyone buy oil filters and oil drain plug washers/gaskets? Ktm 950 SE.

I haven't found a site that carries both.



Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Beads in the headlight a Flying Aga Tale by Isabel Dyson I met these two travelers on their Journey from the UK to Alaska and through South America on a 1979 BMW R100RS. Their book is now on Amazon for Kindle.
mathews42 is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 08:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2015