ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > Old's Cool
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-24-2010, 12:56 PM   #16
Caddy82rats OP
Beastly Adventurer
 
Caddy82rats's Avatar
 
Joined: Mar 2007
Location: South France
Oddometer: 1,132
sorry, I would say that starter idiot lights etc are OK, but no spark on plugs
To resume :
All electrics Ok except ignition
Caddy82rats is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2010, 01:05 PM   #17
Caddy82rats OP
Beastly Adventurer
 
Caddy82rats's Avatar
 
Joined: Mar 2007
Location: South France
Oddometer: 1,132
Quote:
Originally Posted by Beemerguru
Sudden stop with no warning?
Yes no warning at all except 2 seconds ignition on highway, and after all return normal
One other day no ignition when driving, park on sidwalks clean a spark plug, and after that, the bike start again, this was maybe one month before.

Quote:
Originally Posted by Beemerguru
Check the battery
Battery is a 6 month Bosch with 13V, so OK

Quote:
Originally Posted by Beemerguru
Check for a short
Yes... That's what I try to find !

Quote:
Originally Posted by Beemerguru
A bad coil won't affect the other systems
I think also, but with the 1979 coils fom my RS I've got small spark but spark
I think there is a short cut somewhere
Caddy82rats is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2010, 01:09 PM   #18
Caddy82rats OP
Beastly Adventurer
 
Caddy82rats's Avatar
 
Joined: Mar 2007
Location: South France
Oddometer: 1,132
Quote:
Originally Posted by matman1972
Not saying that is your issue, but positive wire coming from diode board out the top of the timing/charging area was what did it both times for me. casing had melted, and when the wire jimmied itself against the aluminum, no power whatsoever.
An other interesting check to do ! Thanks
Caddy82rats is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2010, 06:47 PM   #19
OldAndBusted
Needs a little work...
 
OldAndBusted's Avatar
 
Joined: May 2007
Location: VT, USA
Oddometer: 375
you got the wrong bmw! those fancy new fangled things like you have with all their electronic wizardry and fuel injection and ABS and traction control always break down. get a /2
OldAndBusted is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2010, 07:07 PM   #20
red bud
alky w/motorcycle problem
 
red bud's Avatar
 
Joined: Jul 2007
Location: jaw ja
Oddometer: 4,937
if it's got tits or wheels you'll have trouble with it
__________________
"if your not outta gas, your not lost" BDXMPL

"red bud has anyone ever told u you're bit of an ass" bmwblake

http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=706516
red bud is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2010, 11:30 PM   #21
Caddy82rats OP
Beastly Adventurer
 
Caddy82rats's Avatar
 
Joined: Mar 2007
Location: South France
Oddometer: 1,132
Quote:
Originally Posted by red bud
if it's got tits or wheels you'll have trouble with it
I was knowing for tits...
For wheels I was thinking "wen she anoy me I can switch off ignition"... But she had understand that she can anoy me at switching of ignition by herself...
I'm going to call her Christine
http://en.wikipedia.org/wiki/Christine_%28novel%29
Caddy82rats is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2010, 12:08 AM   #22
fishkens
Further...
 
Joined: Nov 2009
Location: Seattle, WA
Oddometer: 5,147
Quote:
Originally Posted by Caddy82rats
I was knowing for tits...
For wheels I was thinking "wen she anoy me I can switch off ignition"... But she had understand that she can anoy me at switching of ignition by herself...
I'm going to call her Christine
http://en.wikipedia.org/wiki/Christine_%28novel%29
Oh yeah, they both know how to turn their own ignitions off all by themsleves. No fiddling on our part needed. Just shows to go you who's really in charge.
__________________
Forging ahead, down a false trail.
fishkens is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2010, 12:22 AM   #23
Caddy82rats OP
Beastly Adventurer
 
Caddy82rats's Avatar
 
Joined: Mar 2007
Location: South France
Oddometer: 1,132
Are you sure ?
For the bike, I'm sure but for some whomen, I've newer hear she sound of silence, those litel moments of calm...
Caddy82rats is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2010, 02:11 PM   #24
durtwurm
Talented Amateur
 
durtwurm's Avatar
 
Joined: May 2009
Location: Park City, Utah
Oddometer: 4,353
Quote:
Originally Posted by OldAndBusted
you got the wrong bmw! those fancy new fangled things like you have with all their electronic wizardry and fuel injection and ABS and traction control always break down. get a /2
Uh, he's go an R90S. No fuel injetion, no ABS none of the stuff you list. Not much different from your slash two really.
__________________
Go far or stay home.
durtwurm is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2010, 04:51 PM   #25
man on the mule
MAN ON THE MULE
 
man on the mule's Avatar
 
Joined: Oct 2009
Location: Helvetia , Arizona
Oddometer: 40
Laugh r90s lonely syndrome

Little known but deadly. The bike is just lonely . I talked to my old g/s and my /6 and they both offered to help. I will even chip in and pay the freight. Just let me know and I will be glad to help by clearing a space for that poor old ragged r90s in my garage..:)
__________________
Man on the mule ,STOCK = no imagination
man on the mule is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2010, 01:17 PM   #26
Caddy82rats OP
Beastly Adventurer
 
Caddy82rats's Avatar
 
Joined: Mar 2007
Location: South France
Oddometer: 1,132
I really apreciate your help offer

But my G/S and my RS have also to learn sharing

Caddy82rats is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2010, 10:42 AM   #27
durtwurm
Talented Amateur
 
durtwurm's Avatar
 
Joined: May 2009
Location: Park City, Utah
Oddometer: 4,353
Quote:
Originally Posted by Caddy82rats
I really apreciate your help offer

But my G/S and my RS have also to learn sharing

Hey Caddy! Keep us posted. Let us know when you get 'er goin'!
__________________
Go far or stay home.
durtwurm is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2010, 12:30 PM   #28
kbasa
Colnago!
 
kbasa's Avatar
 
Joined: May 2002
Location: Marin County, California
Oddometer: 65,013
There's a short jumper that connects the coils. Check to make sure you have continuity across that jumper or you won't be going anywhere.

I had this issue with my R100 and it was a pain to troubleshoot. I found it by measuring voltage at the incoming primary on each coil. I had it on one, but not on the other, which made me test the jumper.
__________________
IMHO.

Fuck Cancer. Ride bikes. - dave + tina
kbasa is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2010, 01:24 PM   #29
Caddy82rats OP
Beastly Adventurer
 
Caddy82rats's Avatar
 
Joined: Mar 2007
Location: South France
Oddometer: 1,132
Some work done...
I've changes the 2 coils
Checked the jumper between the 2 coils
Added a ground wire between diode board and betterie.
Checked all conexion
So to be honest I haven't really found where was the problem but now this works.
Today after maybe 5 hours of battery charging, the engin crank verry slow (12.57V on battery terminals)..., 2 hours charging after with a car charger the engine start. I suspect a battery problem (Thats a 1 year Bosch).
Caddy82rats is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2010, 03:21 PM   #30
shreds
Adventurer
 
Joined: Sep 2010
Oddometer: 61
Battery

It's always the battery...
shreds is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 08:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014