ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > Thumpers
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-14-2013, 08:10 PM   #3271
cyborg
Potius Sero Quam Numquam
 
cyborg's Avatar
 
Joined: Jun 2004
Location: Pacific NorthWet
Oddometer: 5,034
Quote:
Originally Posted by LukasM View Post
Nice wheel Clif! Blue rims look sooooo good on the Berg, good that you kept it.

That is the standard RAD billet hub and sprocket carrier that they use to build all KTM 125-660 wheels. As you noted the KTM OEM carrier and hub are cast.
Thanks Lukas and Lost.

Been so cold in the garage, plus Dakar going on and taking all my free time keeping up, I've been somewhat procrastinating putting the tire back on the wheel. I'll have to thaw out the tire first! Plus I have the front forks out for something fancy so I can't ride it at the moment anyway.
cyborg is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2013, 02:07 AM   #3272
pRICK
Gnarly Adventurer
 
Joined: Mar 2005
Location: Pilbara
Oddometer: 330
Quote:
Originally Posted by cyborg View Post
Hi Rick, where is this oil adapter you speak of on the CPW website? I don't see it so far. Any pictures?

http://www.cpwmotoparts.com.au
Cyborg,

It's no longer available, but Don has one left that is mine................I hope. When I get it in my hands I will post a photo. Apparently the 250 KTM (not sure which model) is the same adaptor. For anyone after specialised rally parts Don is brilliant to deal with.

Rick
pRICK is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2013, 10:41 AM   #3273
Lost Rider
Roadie
 
Lost Rider's Avatar
 
Joined: Oct 2006
Location: Ventura County, California Republic
Oddometer: 3,162
Quote:
Originally Posted by cyborg View Post
Plus I have the front forks out for something fancy so I can't ride it at the moment anyway.
Something fancy eh?

Fancy is good, looking forward to seeing what you have in store.






I'm getting serious Husaberb withdrawals....
__________________
Photography for me is not about recreating what I saw through
the viewfinder but to show people the way I want to see the world.

LostRider.com
Lost Rider is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2013, 03:02 PM   #3274
BogeyMan
Gnarly Adventurer
 
BogeyMan's Avatar
 
Joined: Sep 2008
Location: Sac-o'-tomatoes, CA
Oddometer: 443
Quote:
Originally Posted by Lost Rider View Post
I'm getting serious Husaberb withdrawals....
You n' me both (although I'm not really sure what a Husaberb really is

If I get time this week (after the day job) I might have something "trail ready" by the weekend.
__________________
'06 BMW R1200GS (Street),
'11 Husaberg FE570S (Dirt),
'14 Yamaha R6 (Track)
http://photos.boggis.com
BogeyMan is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2013, 03:09 PM   #3275
Lost Rider
Roadie
 
Lost Rider's Avatar
 
Joined: Oct 2006
Location: Ventura County, California Republic
Oddometer: 3,162
Quote:
Originally Posted by BogeyMan View Post
You n' me both (although I'm not really sure what a Husaberb really is

If I get time this week (after the day job) I might have something "trail ready" by the weekend.



A Husaberb is what happens when there's no Husaberg ready to ride and withdrawals are kicking in...



Quote:
Originally Posted by rensho View Post
Awesome pic!

Do you have a gpx track you can share?


Sorry I missed that.

Thanks!
The photo is on Lippencott Pass in Death Valley.
I have all my tracks from DV from last year on my website to download, I'm sure that one is in there. I will be updating this years tracks soon, heading back next weekend for the DV Daze ADV Rally if you could make it out I'll show you in person where it's at if you haven't already been there.
__________________
Photography for me is not about recreating what I saw through
the viewfinder but to show people the way I want to see the world.

LostRider.com
Lost Rider is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2013, 05:59 PM   #3276
RememberTheFallen
Gnarly Adventurer
 
RememberTheFallen's Avatar
 
Joined: Jul 2009
Location: North Georgia
Oddometer: 380
Got my seat back from Renazco today. Not sure which thread to post it in. Posted it over in the Berg Adv thread first.

http://www.advrider.com/forums/showt...782994&page=37
RememberTheFallen is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2013, 06:04 PM   #3277
Navin
Beastly Adventurer
 
Navin's Avatar
 
Joined: Sep 2009
Oddometer: 7,551
Any ideas on where to look next?

1500 miles, been flaky starting and it runs great for 5 minutes or 30 minutes then idle gets lumpy, quits and refuses to restart. I found a loose solinoid wire yesterday, tightened it and it won't even start again. I had the injector out, pump flows great and the inj. sprays a good pattern.

I was going to give the heat sensor by the spark plug an eyeballing next. Anyone know if I just unplug it it will read as cold. It looks to be a simple on/off switch, 2 wires into it.
Navin is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2013, 06:29 PM   #3278
mrt10x
Dumba$s Jarhead
 
mrt10x's Avatar
 
Joined: Aug 2008
Location: Woodland Park, CO
Oddometer: 3,200
Quote:
Originally Posted by RememberTheFallen View Post
Got my seat back from Renazco today. Not sure which thread to post it in. Posted it over in the Berg Adv thread first.

http://www.advrider.com/forums/showt...782994&page=37

got mine a couple of weeks ago.. havent even had a chance to ride on it yet... oh well.
__________________
We are enmeshed in the cancerous discipline of "security." And in the worship of security we fling our lives beneath the wheels of routine - and before we know it our lives are gone.
mrt10x is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2013, 07:56 PM   #3279
Duken4evr
Gnarly Adventurer
 
Duken4evr's Avatar
 
Joined: Mar 2011
Location: Parker, CO
Oddometer: 305
Quote:
Originally Posted by Navin View Post
Any ideas on where to look next?

1500 miles, been flaky starting and it runs great for 5 minutes or 30 minutes then idle gets lumpy, quits and refuses to restart. I found a loose solinoid wire yesterday, tightened it and it won't even start again. I had the injector out, pump flows great and the inj. sprays a good pattern.

I was going to give the heat sensor by the spark plug an eyeballing next. Anyone know if I just unplug it it will read as cold. It looks to be a simple on/off switch, 2 wires into it.
Could be a failing fuel pump. They work fine when cold and quit when warm. The no brainer way to tell is when it exhibits this behavior, do a quick jab on the start button and listen for the brief whir of the fuel pump. It should briefly whir to pressurize the line every time. If it does not, it is locked and not pumping fuel.
__________________
2010 Husaberg FE450 (plated)
2001 Honda CR250 (out of state riding buddy's bike stored in CO for his annual epic ride) fills my need for the occasional 2 stroke hit!
2006 Yamaha FZ1
Duken4evr is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2013, 09:16 PM   #3280
mrt10x
Dumba$s Jarhead
 
mrt10x's Avatar
 
Joined: Aug 2008
Location: Woodland Park, CO
Oddometer: 3,200
Quote:
Originally Posted by Duken4evr View Post
Could be a failing fuel pump. They work fine when cold and quit when warm. The no brainer way to tell is when it exhibits this behavior, do a quick jab on the start button and listen for the brief whir of the fuel pump. It should briefly whir to pressurize the line every time. If it does not, it is locked and not pumping fuel.
When my fuel pump failed, from excessive heat.. it still made the whir.. but still wouldnt start.
__________________
We are enmeshed in the cancerous discipline of "security." And in the worship of security we fling our lives beneath the wheels of routine - and before we know it our lives are gone.
mrt10x is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2013, 09:32 PM   #3281
Navin
Beastly Adventurer
 
Navin's Avatar
 
Joined: Sep 2009
Oddometer: 7,551
My pump still shoots a good stream of fuel. Still cycles well at the flip of the switch too. It is just the coolant getting hot, not like the bike is heat soaked.
Navin is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 06:59 AM   #3282
Seth S
Safari Scramble!!!!!
 
Seth S's Avatar
 
Joined: Jul 2004
Location: sanity?
Oddometer: 4,283
is your fuel filter clean?
__________________
Seth S

My intuition nearly makes up for my lack of good judgement. Just installed my new trolling motor
Seth S is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2013, 06:35 PM   #3283
HighFive
Never Tap-Out
 
HighFive's Avatar
 
Joined: Nov 2006
Location: Okiehoma
Oddometer: 2,710
While Cyborg was busy playing wheel swap in his garage, I was out riding…



to nowhere in particular…



and beyond!



Solo in the Solitario….40 miles from my campsite, in the most rugged part of the BBRSP.

Hunting Banditos along the Mexican border. Somebody has to do it. I volunteered.



Totally desolate….no support, no cavalry, no posse, no cell phone coverage.



Just the way I like it!



The Berg met every challenge, and then some. She's mobile, agile, & hostile. And stealth too.





No whiners….even when you have to take refuge in a cave:



But I was sure happy to make it back to camp in time for the evening picture show:





Might do a ride report….I donno. Thought I'd at least share it with the Berg tribe first (here).

Because this Thread could use a lot more action and little less talk.

Just sayin,

HF

p.s. Nice wheel, Cyborg. I found me a new one too. But mine's bigger than yours. Want to see it?


__________________
'13 Husky TR650 Terra, '11 Husaberg FE390, '10 BMW F800GS, '12 BMW R1200GS
The Okie-Dokie BDR Terra-izing the CDR Bergs Over the Rainbow
Texas or Bust! Rocky Mountain HighFive The Other Side of Nowhere
Athena Big Bore Project

HighFive screwed with this post 01-17-2013 at 09:23 PM
HighFive is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2013, 07:09 PM   #3284
bkowal
Gnarly Adventurer
 
Joined: May 2003
Location: Oakville, Ontario, Canada
Oddometer: 245
Quote:
Originally Posted by Navin View Post
Any ideas on where to look next?

1500 miles, been flaky starting and it runs great for 5 minutes or 30 minutes then idle gets lumpy, quits and refuses to restart. I found a loose solinoid wire yesterday, tightened it and it won't even start again. I had the injector out, pump flows great and the inj. sprays a good pattern.

I was going to give the heat sensor by the spark plug an eyeballing next. Anyone know if I just unplug it it will read as cold. It looks to be a simple on/off switch, 2 wires into it.
Check the fuel pump pressure. It requires +50PSI. Any less and it will not run properly. Ask me how I know.
bkowal is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2013, 07:20 PM   #3285
Lost Rider
Roadie
 
Lost Rider's Avatar
 
Joined: Oct 2006
Location: Ventura County, California Republic
Oddometer: 3,162
Quote:
Originally Posted by HighFive View Post
While Cyborg was busy playing wheel swap in his garage, I was out riding…

Very Nice HF!

What camera you shooting those long exposures with, that fits on your little perfect bike?

Great photos, nice story line, well done. You get any Banditos or get shaken down by the Border Patrol?...



Someone has to be out riding on a Husa about now, will all the snow and cold, or heat and fires, or broken shit, etc.... Might as well be you.


Thanks for sharing and getting this thread back in order.
__________________
Photography for me is not about recreating what I saw through
the viewfinder but to show people the way I want to see the world.

LostRider.com
Lost Rider is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 05:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014