ADVrider

Go Back   ADVrider > Fluff > Ask Baldy, blame AceRph
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 10-09-2014, 07:20 AM   #1
Mtl_Biker OP
Studly Adventurer
 
Mtl_Biker's Avatar
 
Joined: Jun 2011
Location: Montreal, Canada
Oddometer: 574
iPad/iPhone Smugmug etc.

I've been trying to experiment with uploading photos from my iPhone or iPad to Smugmug (I'm a regular user) so that I could link to the photos for my trip reports WHILE I'm actually on the trip. Up to now, all my reports have been posted after I've returned, but I'd like to do more "live" reports.

Anyway, there's no problem in uploading my images to SmugMug, but there's nothing that I've been able to do to get a link to them.

With the SmugMug app, there doesn't appear to be any option to get a link.

With my Safari browser, I can get to the get a link page and see the usual options for sizes, but am simply unable to get the COPY button to work. It looks like I press it, but I never see the "Copied" text that appears on a regular computer when I do it, nor am I able to select and copy the fuller text to the left of the copy button. Nor can I view a photo and copy the info from the browser address bar.

Can someone please help with this?

(I thought it would be a piece of cake, and left it to the last minute... I'm leaving for a 5-day trip to Gaspé first thing in the morning, and if I don't get this sorted out, my trip report will have to wait until I return home.)
Mtl_Biker is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2014, 12:35 PM   #2
shay
reading is hard
 
shay's Avatar
 
Joined: Feb 2004
Location: Ireland
Oddometer: 259
It's a known bug - you can't get, or share, a link from iPad / iPhone with iOS 8. You will need a laptop if you want to post photos to Advrider while on the road.
__________________

shay is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2014, 12:53 PM   #3
Mtl_Biker OP
Studly Adventurer
 
Mtl_Biker's Avatar
 
Joined: Jun 2011
Location: Montreal, Canada
Oddometer: 574
Thanks very much Shay. I guess I'll stop banging my head against the wall on this. (Heck, I even downloaded and installed Chrome on the iPad just to see if that works, and it doesn't.)


Quote:
Originally Posted by shay View Post
It's a known bug - you can't get, or share, a link from iPad / iPhone with iOS 8. You will need a laptop if you want to post photos to Advrider while on the road.
Mtl_Biker is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2014, 01:53 PM   #4
shay
reading is hard
 
shay's Avatar
 
Joined: Feb 2004
Location: Ireland
Oddometer: 259
No worries, it should be fixed in the next while, it did work with iOS7.
__________________

shay is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2014, 03:19 PM   #5
oPAULo
jack of all terrain
 
oPAULo's Avatar
 
Joined: Nov 2008
Location: Bedford, Indiana
Oddometer: 3,910
HA!! Just came in here to post this EXACT question except on an android phone.

How am I supposed to post photos on ADV from the road/trail with smugmug!?!

You can view the desktop site and "hard" copy the URL or embed code and do it that way but damn, that's a lot of clicking when photobucket app is click click boom.

Paid smugmug account needs to be click boom.
oPAULo is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2014, 04:28 PM   #6
shay
reading is hard
 
shay's Avatar
 
Joined: Feb 2004
Location: Ireland
Oddometer: 259
Quote:
Originally Posted by oPAULo View Post
HA!! Just came in here to post this EXACT question except on an android phone.

How am I supposed to post photos on ADV from the road/trail with smugmug!?!

You can view the desktop site and "hard" copy the URL or embed code and do it that way but damn, that's a lot of clicking when photobucket app is click click boom.

Paid smugmug account needs to be click boom.
SmugMug has a feedback site:

http://feedback.smugmug.com/forums/17723-smugmug

where you can post your suggestion. It will get a lot more attention on the site above than on this corner of Advrider.
__________________

shay is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2014, 01:12 AM   #7
peter4d
Life is adventure
 
Joined: Jul 2009
Location: Currently in New Zealand
Oddometer: 243
Try this guys

Smugmug are aware of the problem and are "working on it".

This is what they suggested until the fix is in.

1. You can go to the image, click to open the lightbox, choose the size you want to use and then copy this from the address bar. This is working. You will get a link like:

http://4dsbigride.smugmug.com/New-Ze.../i-HC8XX6W/0/O .

This link will go to the lightbox. If you want a link to just this image you will need to add /image.jpg to any of these links like:

http://4dsbigride.smugmug.com/New-Ze.../0/O/image.jpg

2. You can download and use another browser, like Dolphin HD. I have tested the Share > Get a link function and this will work if you select all and copy the link. The copy button does not work.

Also write to them and complain if nothing else I got $40 credit to my account.
__________________
Life is Adventure
peter4d is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 03:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014