ADVrider

Go Back   ADVrider > Riding > Layin' down tracks
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 139 votes, 4.81 average. Display Modes
Old 12-27-2012, 04:06 PM   #6421
atlas cached
OX Ambassador
 
atlas cached's Avatar
 
Joined: Jun 2012
Oddometer: 687
Quote:
Originally Posted by MizzouRider View Post
I finally (3 hours) got it loaded. I think it's on the SD card.
It seems ok for basic routing around town.
However, when I opened up basecamp, I received a error message regarding waypoint "recognition" I believe it said. I tried to load routes from map source into the Montana, and then open them and transfer them to basecamp.
Only half the routes I selected were on the Montana, and so far, none are showing up in basecamp. I'll call Garmin again tomorrow.
Save each route, track, and waypoint individually, as GPX files, from MapSource to a folder on your HDD, then open BaseCamp and Import them individually.

atlas cached screwed with this post 12-27-2012 at 04:12 PM
atlas cached is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2012, 05:14 PM   #6422
MizzouRider
Beastly Adventurer
 
MizzouRider's Avatar
 
Joined: Jan 2007
Location: Fly over zone
Oddometer: 1,694
Quote:
Originally Posted by atlas cached View Post
Save each route, track, and waypoint individually, as GPX files, from MapSource to a folder on your HDD, then open BaseCamp and Import them individually.
Will do. Thx. (HDD? Hard drive?) I'm old, not the most computer oriented guy on Adv. Don't hold it against me.
__________________
IBA#32778 2008 R1200GSA 2007 G650XChallenge
No man is as good as he ought to be, and few men are as bad as they seem.. (from a early 1900s post card found in Perry, Missouri..)
MizzouRider is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2012, 06:23 PM   #6423
atlas cached
OX Ambassador
 
atlas cached's Avatar
 
Joined: Jun 2012
Oddometer: 687
Quote:
Originally Posted by MizzouRider View Post
Will do. Thx. (HDD? Hard drive?) I'm old, not the most computer oriented guy on Adv. Don't hold it against me.
Nah. :)

HDD = Hard Disk Drive (See, you were right!)

Just create a folder on your computer somewhere and name it something like 'MapSource Data', and copy all your files there, then import them into BaseCamp after.

See Migrating from BaseCamp (added just for you!)
atlas cached is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2012, 07:41 PM   #6424
gar
n00b
 
Joined: Feb 2006
Oddometer: 3
Montana must do items

1. Print and read the manual
2. Montana Wiki Read this through like 5 times
3. Base Camp Wiki
4. JaVaWa Device manager download and plug your Montana in
gar is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2012, 07:50 PM   #6425
Rocky TFS
Studly Adventurer
 
Rocky TFS's Avatar
 
Joined: Apr 2012
Location: Hailey, Idaho
Oddometer: 511
Quote:
Originally Posted by gar View Post
1. Print and read the manual
2. Montana Wiki Read this through like 5 times
3. Base Camp Wiki
4. JaVaWa Device manager download and plug your Montana in
You forgot: Read this thread through 5 times....that should only take about 6 months!

I still go back and read the Wikis every month or so and never fail to pick up something new or forgotten.
Rocky TFS is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2012, 08:30 PM   #6426
atlas cached
OX Ambassador
 
atlas cached's Avatar
 
Joined: Jun 2012
Oddometer: 687
Quote:
Originally Posted by Rocky TFS View Post
I still go back and read the Wikis every month or so and never fail to pick up something new or forgotten.
That's because I keep moving stuff around to keep you on your toes!
atlas cached is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2012, 11:45 PM   #6427
TravellingStrom
Gnarly Adventurer
 
TravellingStrom's Avatar
 
Joined: Jun 2007
Location: Rockhampton, Australia
Oddometer: 397
I could not find the answer in this thread. But a chap I just bumped into here in Laos is getting that message about incorrect battery type and for the life if me I cannot remember the fix

This is on a 600 with the Lithium ion battery inside and while charging in the rugged mount it is fine but when it is charged he gets the message

Any takers, now that my bike is rooted I probably do have time to wade through 6,000 posts but the willingness is just not showing up :)
__________________
www.travellingstrom.com
TravellingStrom is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2012, 05:30 AM   #6428
Emmbeedee
Procrastinators
 
Emmbeedee's Avatar
 
Joined: Mar 2008
Location: Near Ottawa, ON, Canada
Oddometer: 8,674
Quote:
Originally Posted by TravellingStrom View Post
I could not find the answer in this thread. But a chap I just bumped into here in Laos is getting that message about incorrect battery type and for the life if me I cannot remember the fix

This is on a 600 with the Lithium ion battery inside and while charging in the rugged mount it is fine but when it is charged he gets the message

Any takers, now that my bike is rooted I probably do have time to wade through 6,000 posts but the willingness is just not showing up :)
The fix is to stuff a couple of earplugs into the battery case, under the cover.
__________________
Want to know more about the Garmin Montana? See the Wisdom and FAQ Thread.
Want to know more about the Garmin VIRB? See here.
"The motorcycle, being poorly designed for both flight and marine operation, sustained significant external and internal damage," police noted.
Emmbeedee is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2012, 07:36 AM   #6429
MizzouRider
Beastly Adventurer
 
MizzouRider's Avatar
 
Joined: Jan 2007
Location: Fly over zone
Oddometer: 1,694
Quote:
Originally Posted by atlas cached View Post
Nah. :)

HDD = Hard Disk Drive (See, you were right!)

Just create a folder on your computer somewhere and name it something like 'MapSource Data', and copy all your files there, then import them into BaseCamp after.

See Migrating from BaseCamp (added just for you!)
Everything was going well until I imported the routes into basecamp. I get a import problems box. Error.. Unknown error opening import file. I converted the files from gdb files to gpx files when I saved them on my desktop.
__________________
IBA#32778 2008 R1200GSA 2007 G650XChallenge
No man is as good as he ought to be, and few men are as bad as they seem.. (from a early 1900s post card found in Perry, Missouri..)
MizzouRider is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2012, 07:56 AM   #6430
Jon_PDX
Beastly Adventurer
 
Joined: Feb 2007
Location: Clackamas, OR - USA
Oddometer: 1,081
Quote:
Originally Posted by atlas cached View Post
You might try something like this...
That's a good tutorial.

One question though..... If you already did the copy/paste of the "Garmin" directory (folder), then wouldn't step # 7 be redundant since all those files and folders would have already copied over when copying the "Garmin" directory?

I know when I do a full backup of my Montana all that stuff gets copied.

Jon...
__________________
2003 Nighthawk 750
Past Bikes.....Check with my Wife.....I've lost count :-)
Jon_PDX is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2012, 08:04 AM   #6431
atlas cached
OX Ambassador
 
atlas cached's Avatar
 
Joined: Jun 2012
Oddometer: 687
Quote:
Originally Posted by MizzouRider View Post
Everything was going well until I imported the routes into basecamp. I get a import problems box. Error.. Unknown error opening import file. I converted the files from gdb files to gpx files when I saved them on my desktop.
Sorry to hear that. I just saved/imported some routes from my MapSource to BaeCamp yesterday before I published that information without issue.

You may try saving as GDB and see what happens. Also, try transferring the *.GPX versions you saved to the GPX directory on your Montana and see if they are recognized properly by the GPSr, then attempt transfer from your Montana to BaseCamp.

If that all fails, you will need Garmin tech support, and about that I am really, really sorry...
atlas cached is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2012, 08:09 AM   #6432
atlas cached
OX Ambassador
 
atlas cached's Avatar
 
Joined: Jun 2012
Oddometer: 687
Quote:
Originally Posted by Jon_PDX View Post
That's a good tutorial.

One question though..... If you already did the copy/paste of the "Garmin" directory (folder), then wouldn't step # 7 be redundant since all those files and folders would have already copied over when copying the "Garmin" directory?

I know when I do a full backup of my Montana all that stuff gets copied.

Jon...
Could be... I was assuming the user may want to add additional/different maps and/or GPX files to the GPSr Clone. I have updated the text to reflect this.

Thank You!
atlas cached is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2012, 08:24 AM   #6433
TravellingStrom
Gnarly Adventurer
 
TravellingStrom's Avatar
 
Joined: Jun 2007
Location: Rockhampton, Australia
Oddometer: 397
Quote:
Originally Posted by Emmbeedee View Post
The fix is to stuff a couple of earplugs into the battery case, under the cover.
Ahhh thanks mate. I was on the right track then, and actually told him about that and the tape around the battery base as known fixes for certain problem.

I will make sure he does both before sending him back out into the wild of Laos
__________________
www.travellingstrom.com
TravellingStrom is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2012, 08:59 AM   #6434
Jon_PDX
Beastly Adventurer
 
Joined: Feb 2007
Location: Clackamas, OR - USA
Oddometer: 1,081
Quote:
Originally Posted by atlas cached View Post
Could be... I was assuming the user may want to add additional/different maps and/or GPX files to the GPSr Clone. I have updated the text to reflect this.

Thank You!
No need to thank me.

I should be thanking you for all the work that has gone into creating an excellent resource!

And of course all that contribute to this thread (you know who you are) deserve a big thank you.



Oh, and the edit is perfect.

Jon...
__________________
2003 Nighthawk 750
Past Bikes.....Check with my Wife.....I've lost count :-)
Jon_PDX is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2012, 12:33 PM   #6435
MizzouRider
Beastly Adventurer
 
MizzouRider's Avatar
 
Joined: Jan 2007
Location: Fly over zone
Oddometer: 1,694
Somethings not right

I was able to get the routes loaded as gdb files. However, none of them see to be active.
I tried loading them to the card, and to the internal memory. I see the routes in Route Planner, but when I click on the actual route it does not allow me to "go" the "go" button is active for earlier routes I tried to set up using the Montana, but not with the routes I loaded from mapsource.
When I zoom in on the route, it goes blank every other push of the + button. Then reappears when I push the + button again. Then the Montana just shuts off. It acts like it's corrupted or something. I have to keep restarting it..
Any suggestions?
__________________
IBA#32778 2008 R1200GSA 2007 G650XChallenge
No man is as good as he ought to be, and few men are as bad as they seem.. (from a early 1900s post card found in Perry, Missouri..)
MizzouRider is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 09:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014