ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > Thumpers
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-16-2014, 12:16 AM   #1
panos21 OP
n00b
 
Joined: Dec 2006
Location: Limassol, Cyprus
Oddometer: 3
Ktm 690 enduro help please

Hello everybody,
I've got a KTM 690 enduro and Recently replaced my old throtle body (2008) with a new one from (2011-2012) with different TPS plugs.
My old 2008 plugs do not fit the new ones and unfotunately i can not find them anywhere.
Anyone ever attemted to do this? can someone help me or guide me though this problem.

Thanks in advance
panos21 is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2014, 02:19 AM   #2
LukasM
Beastly Adventurer
 
Joined: Nov 2006
Location: On a RTW ride - currently Central Asia
Oddometer: 5,362
Will this even work? I thought the resistance is different, so even if you mate up the plugs you'd have to change the computer as well.

Why did you switch?
__________________
Currently going RTW on a KTM 690 Rally, trip blog: https://www.facebook.com/AroundTheWorldWithLukasM

Tracker: https://share.delorme.com/LukasMatzinger
LukasM is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2014, 07:02 AM   #3
StepOnIt
Assitoner
 
StepOnIt's Avatar
 
Joined: Jan 2010
Location: Huntsville ON.
Oddometer: 942
Eh? 654 vs 690

Was it not 2012 that they made the 690 a 690cc bike vs 654cc?
Like LukasM said will this even work and why? If you were looking for more power there are plenty of after market parts for that and the throttle body was not one of them.
__________________
The road less traveled is the road I travel more.

"I feel sorry for people who don't drink. When they wake up in the morning, that's as good as they're going to feel all day." Dean Martin
StepOnIt is online now   Reply With Quote
Old 02-16-2014, 08:37 AM   #4
panos21 OP
n00b
 
Joined: Dec 2006
Location: Limassol, Cyprus
Oddometer: 3
Quote:
Originally Posted by StepOnIt View Post
Was it not 2012 that they made the 690 a 690cc bike vs 654cc?
Like LukasM said will this even work and why? If you were looking for more power there are plenty of after market parts for that and the throttle body was not one of them.
HI everyone and thanks for the reply, the only reason that I replaced my Throttle body is so I can use the new design TPS. They are bigger and have a better grip onto the throttle body. They don't loosen up with vibration as the old one did , I had lots of problems adjusting and re adjusting and I thought that by changing that will solve my problem. I have also bought the Ept tps controller and I hope that I'll get them to work eventually.
panos21 is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 05:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014