ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > Old's Cool
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-06-2012, 11:16 AM   #1
ronandkat OP
Gnarly Adventurer
 
Joined: Sep 2007
Location: Greensboro NC
Oddometer: 150
71 sl70

Im restoring an sl70, and other than an electrical problem some great folks on here helped with it has went pretty smoothly. My only issues is this, I plan finishing it n order to sell for profit, and it currently smokes a little.
When I first got it, it did not smoke, however I took the top end off to inspect anyway. While in ther I put in a new OEM honda pistin, rings and clip.. On the stock bore with a new hone job done by a locak shop here.
Currently it smokes. not horribly, and I only have about 25 minutes run time on it overall, which included a small test ride through the gears, and alot of idle time trying to get the headlight working. I have read many places that sometimes until the rings seat, it may smoke. Other places I have read said it should not smoke period.
I have rebuilt few 2-strokes in my day, and of course, hard to tell with them. This is my first 4 stroke, It purs like a kitten and starts fist kick even after sitting for 3 weeks at a time. General consensus?

ronandkat is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2012, 12:54 PM   #2
Skowinski
Chordate
 
Skowinski's Avatar
 
Joined: Nov 2009
Location: Mojave Desert
Oddometer: 4,980
My brother had one just like that, same year and color. Brings back memories.

Did you check the piston - bore clearance when you put the new piston in? Ring gaps set correctly?
__________________

"Nature never hurries, yet everything is accomplished."
- Lao Tsu


In memory of Nika: http://advrider.com/forums/showthread.php?t=990697
Skowinski is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2012, 08:31 PM   #3
anonny
What could go wrong?
 
anonny's Avatar
 
Joined: Mar 2007
Location: Beautiful Revelstoke BC
Oddometer: 5,479
Cute lil thing, as for the smoke.... how much oil or what did you use as a rebuild lube on the piston?

Maybe the rings are not seated yet too.
__________________
Kawasaki H1 build thread

71- 450 Honda CL re & re

Just another pathetic sheep following the herd

anonny is online now   Reply With Quote
Old 10-07-2012, 08:06 AM   #4
AtLarge
Gnarly Adventurer
 
AtLarge's Avatar
 
Joined: Apr 2009
Oddometer: 123
Sharp bike!
__________________
1973 CL70-K3
1983 KZ750-K1
2008 GSX1300-BKK8 #1120
Cardo Scala rider G4 PowerSet
AtLarge is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 09:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014