ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > Orange Crush
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-19-2013, 03:57 PM   #16
teambft OP
teambft
 
teambft's Avatar
 
Joined: Feb 2009
Location: Brentwood, TN
Oddometer: 1,171
Current List:
  • Performed OC Wisdom SAS/cannisterectomy removal
  • Installed D&D pipes
  • Rejetted carb with Pro Factory kit
  • Installed sportingwood's intake and ITG foam filter; this removes airbox entirely
  • Performed flappendectomy
  • Installed Alternate Cycle vacuum fuel pump - using one of the right manifold outlets to run the vacuum pump.
  • Richened half a turn - should be about 1.75-2.0 IMS turns out at this point - will confirm
  • Coil/spark plug wires are seated all the way down
  • Used Flowmeter to check synch on carbs
  • TPS output is about .53 volts
  • Still running crappy - hanging idle (lean?) but hangs longer than what a lean condition would indicate after blipping the throttle.
  • Coughing last night - when throttle twisted, bogged down badly.
  • Still seems to me its an air leak someplace.
  • Gonna tear into it again tonight and check all hoses, carb boots again, carb diaphragms, remove jets and clean carb again, etc.

I also noticed that when I installed the slow jets, they dont screw into the carbs all the way - still a little threads showing. Is this normal? I've never seen this on other carbs I've jetted and I cant recall if the stock jets were all the way in. I will compare the sizes to my stock jets to ensure Factory Pro sent the right ones.

Anyhow.....will keep workin on her.....anyone has any input, please keep sharing!!! Thanks!!
__________________
2011 KTM 300 XC-W, 2001 Aprilia Falco, 2010 KTM 530 XCW Six Days, others
2012 KTM 500 EXC - sold, 950 SER-sold (regret)
Prior: BMW XC, TE610, KLR 650, 07 KTM 990 Adv, and many more ...BMWs, Ducs, KTMs, Harleys
teambft is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2014, 05:42 AM   #17
stoned32
n00b
 
Joined: Jul 2013
Oddometer: 1
what happened finally?

I have the same problem and i can't find the solution... Help please
stoned32 is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2014, 06:28 AM   #18
ABuck99
0.0
 
ABuck99's Avatar
 
Joined: Feb 2009
Location: Georgia
Oddometer: 524
Post up a few more details on the FP jetting: ( that will help us give you more confusing opinions)

Which mains
Which pilots
Where did you set float height
FP needles? Which clip position
Tank venting- how did you route you gas tank vents?
Carb venting- did you run separately or still have the y connection
Are the hoses used to sync your carbs closed off/capped

Unless you are using stock pilots-needles and near stock mains, your fuel screws are likely set too rich. And like Chris mentioned float height makes a big difference, and it's tricky getting it set right.

I suspect that alternate cycle vacuum fuel pump, may also be presenting some issues. So many factors to influence vacuum performance- mounting position as well.

Quote:
Originally Posted by teambft View Post
Current List:
  • Performed OC Wisdom SAS/cannisterectomy removal
  • Installed D&D pipes
  • Rejetted carb with Pro Factory kit
  • Installed sportingwood's intake and ITG foam filter; this removes airbox entirely
  • Performed flappendectomy
  • Installed Alternate Cycle vacuum fuel pump - using one of the right manifold outlets to run the vacuum pump.
  • Richened half a turn - should be about 1.75-2.0 IMS turns out at this point - will confirm
  • Coil/spark plug wires are seated all the way down
  • Used Flowmeter to check synch on carbs
  • TPS output is about .53 volts
  • Still running crappy - hanging idle (lean?) but hangs longer than what a lean condition would indicate after blipping the throttle.
  • Coughing last night - when throttle twisted, bogged down badly.
  • Still seems to me its an air leak someplace.
  • Gonna tear into it again tonight and check all hoses, carb boots again, carb diaphragms, remove jets and clean carb again, etc.

I also noticed that when I installed the slow jets, they dont screw into the carbs all the way - still a little threads showing. Is this normal? I've never seen this on other carbs I've jetted and I cant recall if the stock jets were all the way in. I will compare the sizes to my stock jets to ensure Factory Pro sent the right ones.

Anyhow.....will keep workin on her.....anyone has any input, please keep sharing!!! Thanks!!
__________________
KTM: 06 KTM950S & 10 KTM450EXC
ABuck99 is online now   Reply With Quote
Old 09-05-2014, 04:14 PM   #19
Sumi
Beastly Adventurer
 
Sumi's Avatar
 
Joined: Mar 2010
Location: Hungary
Oddometer: 1,754
Quote:
Originally Posted by ABuck99 View Post
Post up a few more details on the FP jetting: ( that will help us give you more confusing opinions)

Which mains
Which pilots
Where did you set float height
FP needles? Which clip position
Tank venting- how did you route you gas tank vents?
Carb venting- did you run separately or still have the y connection
Are the hoses used to sync your carbs closed off/capped

Unless you are using stock pilots-needles and near stock mains, your fuel screws are likely set too rich. And like Chris mentioned float height makes a big difference, and it's tricky getting it set right.

I suspect that alternate cycle vacuum fuel pump, may also be presenting some issues. So many factors to influence vacuum performance- mounting position as well.
Did you happen to solve this problem?
__________________
2005.5 950 Adventure (with 265mm travel suspension)
Sumi is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 03:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014