ADVrider

Go Back   ADVrider > Gear > The Garage
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-07-2013, 06:52 PM   #16
CycleDoc59
Wrench Rider
 
CycleDoc59's Avatar
 
Joined: May 2006
Location: East Virginia
Oddometer: 879
Easy on the dielectric grease, it's non-conductive..!

You say the stator is putting out over 50v ac on all
three legs, so there's more than ample output there, for sure.

Stators on modern bikes virtually all have output well in excess
of what is normally needed to run a bike, allowing for quite
a few electrical accessories to be added.

Rectifier/regulators do not always provide adequate output.
Output varies a bit from one to another; some go barely to
14v if at all, others I find put out over 14.6v; too much.
CycleDoc59 is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2013, 06:53 PM   #17
concours
WFO for 41 years
 
concours's Avatar
 
Joined: Dec 2008
Location: Kensington, NH USA
Oddometer: 5,070
So what's the problem? No start from a weak battery? All those voltage readings are within range of acceptability.
__________________
Too much is just barely enough.....
concours is online now   Reply With Quote
Old 07-08-2013, 04:03 AM   #18
conlysm OP
Adventurer
 
conlysm's Avatar
 
Joined: Jun 2009
Location: Connecticut
Oddometer: 43
the problem is last year the bike was fine, this year my second commute to work the bike would not start, not a huge deal as I was home and just took the car. I often use this bike to go on long rides out of state no where near home or help for that matter. I am fearful of getting stranded somewhere. I understand the the values I am getting are prob within range and acceptable, but being OCD I am not comfortable with leaving as such. I want it to be like it was last year ie; like new.
__________________
conlysm

08' Ducati HM1100S (Scooty-Puff Jr.)
conlysm is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2013, 04:05 AM   #19
conlysm OP
Adventurer
 
conlysm's Avatar
 
Joined: Jun 2009
Location: Connecticut
Oddometer: 43
I did take the bike for a ride yesterday, approx 200mi with several stops for fuel and breaks in general, the bike worked fine but I was nervous every time I went to start it, being fearful if it would even start. I can't check the voltage while moving (which sucks) but when stopped and in neutral the instrument cluster will let me check the voltage and at one point I was down to a flat 13.V so in short this thing is all over the map when it comes to charging.
__________________
conlysm

08' Ducati HM1100S (Scooty-Puff Jr.)
conlysm is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2013, 04:30 AM   #20
concours
WFO for 41 years
 
concours's Avatar
 
Joined: Dec 2008
Location: Kensington, NH USA
Oddometer: 5,070
Quote:
Originally Posted by conlysm View Post
I did take the bike for a ride yesterday, approx 200mi with several stops for fuel and breaks in general, the bike worked fine but I was nervous every time I went to start it, being fearful if it would even start. I can't check the voltage while moving (which sucks) but when stopped and in neutral the instrument cluster will let me check the voltage and at one point I was down to a flat 13.V so in short this thing is all over the map when it comes to charging.
Lol, replace the battery, ride reliably. Your OCD will not change how the charging system was engineered however. Learn to accept fluctuations. Or sit in the garage and wring your hands. JK Really, it's fine.
__________________
Too much is just barely enough.....
concours is online now   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 03:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014