ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > Beasts
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-31-2013, 03:18 PM   #1
Spam16v OP
Squid Rocket
 
Spam16v's Avatar
 
Joined: Jan 2006
Location: B-lo, NY
Oddometer: 802
DL1000 Injector options

Father called me, injector problem out on the road, hoping he can get back across NY.....

15710-06G00 Fuel injector, going rate $175-200 online. Any other cross reference for another application that might be more readily available? Or someone know of one kicking around? All else fails, we'll bite the bullet, but wondered if there were any other options.

Thanks
-Zac
Spam16v is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2013, 10:03 PM   #2
greywolf
Unpaved road avoider
 
greywolf's Avatar
 
Joined: Apr 2006
Location: Evanston IL
Oddometer: 973
Actual injector failure is very rare. More typically, the crimp connector attaching the two injectors together corrodes and drops power to one injector. If that is the problem, connecting the yellow wire with a red stripe at each injector to the same color wire at the ECM with an external wire will fix it.
__________________
Pat

in order of ownership
1971 Honda CB350, 2 1973 Honda CB500s, one was stolen, 1974 Can-Am 175 TNT, 1978 Yamaha XS11, 1978 Honda CX500, 1975 BMW R90S, 1983 BMW R65LS, 2005 Suzuki DL650 totaled, 2007 Suzuki DL650A, 2012 Suzuki DL650A
greywolf is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2013, 12:47 AM   #3
PeterW
Beastly Adventurer
 
Joined: Nov 2005
Location: Gold Coast
Oddometer: 2,492
Same comment as GW.

Also, make sure someone does a flow test, a clogged fuel filter will look like a bad injector.

Also, there are companies that specialize in cleaning/refurbing injectors, check that out.

Pete
PeterW is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2013, 05:42 PM   #4
Spam16v OP
Squid Rocket
 
Spam16v's Avatar
 
Joined: Jan 2006
Location: B-lo, NY
Oddometer: 802
Took it to a dealer & they say it's pouring fuel in & his mileage dropped to 20mpg when it happened. I'll get the bike in my shop and apart, & go from there... Thanks everyone, I'll update.
Spam16v is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2013, 06:58 PM   #5
Mulewright
Old Fart/Journeyman
 
Mulewright's Avatar
 
Joined: Aug 2007
Location: West Monroe,Louisiana
Oddometer: 130
I have 1 good unit that was left over after replacing the pair late last year.
Yours for $100.oo if you need it. I've got PayPal set up & will USPS it to you the next day.
BUT... I had the same symptoms with mine that prompted me to replace 'em in the first place.
Check at the injector for a Switched Ground that fires the injector.... If you find it direct shorted, trace it back to the ECU unit & check the wire at the main box plug to verify weather or not it works there. If it Does, you have a wiring or possibly injector issue.
If Not (same as at the plug) prepare to eat a ECU.
That's what I did.... but problem fixed since then.
I just wish I had troubleshot it better before buying the injector & seals....
Feel free to P.M. me if I can be of further help!
__________________
Mulewright.......
"Streaching the Limits of Performance & Good Taste" since 1967 .
Mulewright is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2013, 06:15 PM   #6
Spam16v OP
Squid Rocket
 
Spam16v's Avatar
 
Joined: Jan 2006
Location: B-lo, NY
Oddometer: 802
I have one coming for this friday and going to dig into the wiring harness as i hear random wiring issues similar to what you described. Anything from broken crimps on the power feed, to corrosion at the pcm. Who knows what I'll find and thanks for the offer for assistance, I may end of needing a second opinion of what I find.
Spam16v is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2013, 06:23 PM   #7
Spam16v OP
Squid Rocket
 
Spam16v's Avatar
 
Joined: Jan 2006
Location: B-lo, NY
Oddometer: 802
Injector is in hand, unwrapped the harness splice, looks good. Sending out the original injectors for cleaning/flow test. Will update with findings.
Spam16v is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2013, 03:24 PM   #8
Spam16v OP
Squid Rocket
 
Spam16v's Avatar
 
Joined: Jan 2006
Location: B-lo, NY
Oddometer: 802
New injector pintle is stuck open, bad out of the box, original ones are fine. Sigh, put them back in, swapped back to the original plugs, ran fine for me for 2 days gave it back, father had a cylinder drop out sporadically and sent me a text. 2 hours later called me said the bike is mine, and he bought a Harley... So it's my burden to bear. Putting a plate on it tomorrow and it's time to dig in.
Spam16v is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2013, 12:01 PM   #9
Spam16v OP
Squid Rocket
 
Spam16v's Avatar
 
Joined: Jan 2006
Location: B-lo, NY
Oddometer: 802
Come to find out I guess this bike suffers from the after highway low idle when hot problem stemmed from a worn tps. Bike came with a new TPS from the previous inmate, and my father's driving habits have instigated the problem regularly. I only get a warm up low idle issue when first taking off, but never again. Going to swap in the new TPS sync everything up and go from there.
Spam16v is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2013, 04:39 PM   #10
Mulewright
Old Fart/Journeyman
 
Mulewright's Avatar
 
Joined: Aug 2007
Location: West Monroe,Louisiana
Oddometer: 130
Quote:
Originally Posted by Spam16v View Post
Come to find out I guess this bike suffers from the after highway low idle when hot problem stemmed from a worn tps. Bike came with a new TPS from the previous inmate, and my father's driving habits have instigated the problem regularly. I only get a warm up low idle issue when first taking off, but never again. Going to swap in the new TPS sync everything up and go from there.
O.K., but the TPS will not cause it to "Drop a cyl." like you mentioned in your pm to me...., But as that you have it now, go for it... the money's already been spent & it won't hurt a thing to set TPS & throttle bodies anyway.
__________________
Mulewright.......
"Streaching the Limits of Performance & Good Taste" since 1967 .
Mulewright is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2013, 03:25 PM   #11
Spam16v OP
Squid Rocket
 
Spam16v's Avatar
 
Joined: Jan 2006
Location: B-lo, NY
Oddometer: 802
Well, sorry for the delay in updates. There is a 9 page vstrom.info thread on exactly what some people and myself experienced. New tps, setup of the tps properly, idle adjustment, Tb sync, then readjust tps, adjust idle, & resync, then recheck everything again as they all interact a little bit. Off idle tps setting with key on engine off KOEO, and rpm change when the line in the cluster moves up with engine running.

Evidently the TPS can wear tracks on the potentiometer and the computer gets buggy when back to idle after getting poor information for a long period of time. It can be sporadic & hard to track down, but a tps & sync typically will fix it. The fjr uses the same mikuni tps and has a bulletin out but no improvement or update to the part has been made. One will go in my tool kit, & the factory one lasted 44k, I should be all set. Thanks everyone.
Spam16v is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2013, 01:58 PM   #12
Lexjump
n00b
 
Joined: Nov 2013
Oddometer: 1
Fuel injector for sale?

Quote:
Originally Posted by Mulewright View Post
I have 1 good unit that was left over after replacing the pair late last year.
Yours for $100.oo if you need it. I've got PayPal set up & will USPS it to you the next day.
BUT... I had the same symptoms with mine that prompted me to replace 'em in the first place.
Check at the injector for a Switched Ground that fires the injector.... If you find it direct shorted, trace it back to the ECU unit & check the wire at the main box plug to verify weather or not it works there. If it Does, you have a wiring or possibly injector issue.
If Not (same as at the plug) prepare to eat a ECU.
That's what I did.... but problem fixed since then.
I just wish I had troubleshot it better before buying the injector & seals....
Feel free to P.M. me if I can be of further help!
You still have a fuel injector for sale? I have one stuck open and flooding a cylinder.
Lexjump is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 08:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014