2007 650GS dakar wiring harness replacement issues

Discussion in 'Thumpers' started by chileperro, Apr 10, 2013.

  1. chileperro

    chileperro Chileperro

    Joined:
    Jan 22, 2007
    Oddometer:
    19
    Location:
    Canberra, Brisbane, Aus and Boulder, Co
    So, a while ago I pulled a bonehead move and shorted out my wiring harness. More specifcally, it melted the abs plug at the abs unit.

    After being told by my local dealer the bike was junk, I went and decided to replace it on my own. I decided to remove the abs as it would have added another $1K to the cost. This required me getting the non abs harness.

    It all went really well, I grabbed a new harness from Max and installed it myself.

    I hit the starter and it fired up first shot. I let it run for about a minute and shut it down. I noticed it was reving high so I checked the throttle cable and made sure it was set correctly. I then fired it back up.

    It still idled high and after a minute I notice the exhaust started getting really hot. Almost glowing red at the engine so I shut it down right away.

    I also noticed that the while all the dash lights seemed to be working, the rpm gauge was not.

    So that's my problem. Any ideas?
    #1
  2. trainman

    trainman Been here awhile

    Joined:
    May 6, 2007
    Oddometer:
    397
    Location:
    Fort Worth, Texas
    Insurance is cheap on these bikes and owning a BMW can be expensive, I wouldn't leave home without it.

    John
    #2