My clock has vanished!!! (640adv)

Discussion in 'Thumpers' started by Mulga, Oct 29, 2007.

  1. Mulga

    Mulga Been here awhile

    Joined:
    Sep 20, 2006
    Oddometer:
    112
    Location:
    Toowoomba Aus
    Howdy,

    I have a 05 640adv. Recently i had my battery out and have now only realised the clock mode in the "multi-fuctional digital spedometer" isn't there anymore. There isn't even the 0:00 that is there when you first connect the power.

    Does anyone know how to remedy this?

    Cheers

    Dan
    #1
  2. KTMax m AL

    KTMax m AL Fagarwe tribal member AL

    Joined:
    May 31, 2006
    Oddometer:
    303
    Location:
    "Halfway" to heaven in Eastern Oregon.
    Check the fuses next to the battery.:deal I think it is a 10 amp one that powers the clock and the Power Let accessory plug in the dispaly.

    If there is no power to the clock it will only display 0:00. If not a fuse then there may be a problem within the display unit.

    good luck :ricky
    #2
  3. techieguy

    techieguy Lost in the woods

    Joined:
    Aug 9, 2004
    Oddometer:
    354
    Location:
    Bucks County,PA
    I'm not sure on your 05 Adv but my 04 SXC required the little battery to be mounted in the display in order to get the clock to work. Since you removed the battery, is it installed correctly or are you sure it has a charge?

    Techieguy
    #3
  4. Mulga

    Mulga Been here awhile

    Joined:
    Sep 20, 2006
    Oddometer:
    112
    Location:
    Toowoomba Aus
    My batttery is installed properly and all my fuses are ok. I know my battery is a bit old now it still fires up the LC4 without a problem.

    techieguy; so you think the lithium battery in the unit itself may be stuffed? If this was the case wouldn't the Odometer reading also be out? or are they seperate batteries?

    Cheers

    Dan
    #4
  5. techieguy

    techieguy Lost in the woods

    Joined:
    Aug 9, 2004
    Oddometer:
    354
    Location:
    Bucks County,PA
    The speedo display is controled by the bike battery. The clock by the little lithium battery inside the unit.
    #5
  6. silver04rs

    silver04rs Stupid N0OB!!111

    Joined:
    Oct 3, 2006
    Oddometer:
    107
    Location:
    Temecula, CA
    if its the same as my EXC you can turn on/off all the features in the speedo/clock unit..... I just forget how

    something about when its off hold down a button... should be in the manual
    #6
  7. Mulga

    Mulga Been here awhile

    Joined:
    Sep 20, 2006
    Oddometer:
    112
    Location:
    Toowoomba Aus
    silver04rs

    You were right:clap

    I held the mode and set buttons down, with the ignition off. Then i turned the ignition on and there was my clock!

    I now know my son was climbing over the bike playing with everything.

    Thanks mate:D
    #7
  8. Pete640

    Pete640 Long timer

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Oddometer:
    2,089
    Location:
    Earth
    So the clock is there and then its gone. Done the push the 2 buttons thing - reset the time - ride - turn bike off. Turn bike back on - no clock:cry Its hard to keep looking at my watch on the go....

    So there is a battery in the display????? I cant find any info on it in the elec diagrams. How do you get 2 it 2 change it:twitch ????

    Fanks
    #8
  9. thumperdump

    thumperdump Adventurer

    Joined:
    Feb 27, 2007
    Oddometer:
    44
    I recently bought a '04 DRZ400S and something similiar happened to me, only it's the mph indicater, it registered in mph's when I first got the bike, than for no reasen, it now registers in km's instead, I held down the "SELECT" button for 3 seconds as the manual says to do to change from one to the other, but it won't change. I have the battery out for the winter right now, will stick it back in come Spring, hopefully I will know what the problem is by that time.
    #9
  10. bakkie

    bakkie Wilddog

    Joined:
    Oct 8, 2008
    Oddometer:
    146
    Location:
    Port Elizabeth, South Africa
    I had the same problem with my 05 640A... check the fuses again!!!
    #10
  11. wrk2surf

    wrk2surf on the gas or brakes

    Joined:
    Dec 16, 2007
    Oddometer:
    7,782
    Location:
    THE exact center of California/Bass lake/Yosemite
    the speeo/ico has a function switch .. Its the middle button and you can set trip1, trip 2, top speed, clock and a couple of others you can turn on or off. If you dont have the manual get one and you can turn on or off any of the functions. The battery is underneath the unit and is a watch battery and quarter is all you need to pull the cap.
    #11
  12. Pete640

    Pete640 Long timer

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Oddometer:
    2,089
    Location:
    Earth
    Nice work Bakkie - checked the fuses again and sure enough blown. New fuse and the world is at peace again. So easy its almost funny.:wink:
    #12
  13. bakkie

    bakkie Wilddog

    Joined:
    Oct 8, 2008
    Oddometer:
    146
    Location:
    Port Elizabeth, South Africa
    I went throught the whole process just like you and finally out of frustration checked the fuses and there it was. Glad I could help :D
    #13
  14. Rad

    Rad Done riding

    Joined:
    Sep 24, 2001
    Oddometer:
    12,176
    Put'n the blame on your kid! That is low:lol3
    #14
  15. meat popsicle

    meat popsicle Ignostic

    Joined:
    Feb 9, 2004
    Oddometer:
    14,356
    Location:
    Circumlocution Office of Little Dorrit
    #15