Noise in top end?

Discussion in 'Thumpers' started by BruceDeuce, Feb 11, 2013.

  1. BruceDeuce

    BruceDeuce Adventurer

    Joined:
    Feb 10, 2013
    Oddometer:
    20
    Location:
    New Jersey
    I recently bought a 1986 KLR 600 for $500.00. The bike was sitting for a year and a half. It starts right up but will only run on full choke. I can fix that by cleaning the carb! The other thing is a clicking noise from the top end. Could that be the Cam Chain Tensioner? Any input would be appreciated!
    #1
  2. Stretch67

    Stretch67 Mad Scientist

    Joined:
    Mar 22, 2006
    Oddometer:
    8,961
    Location:
    Bent, But Not Broken
    Always make sure the valves are in spec before you go diving into anything else (carb, cam chain tensioner, etc). If the valves are out of spec, even a perfectly-tuned carb won't make the bike run right.
    #2
  3. BruceDeuce

    BruceDeuce Adventurer

    Joined:
    Feb 10, 2013
    Oddometer:
    20
    Location:
    New Jersey
    Thanks for the response! Could the valves be out of adjustment due to sitting for over a year.
    #3
  4. Dan in Grand Rapids

    Dan in Grand Rapids Adventurer

    Joined:
    Dec 19, 2011
    Oddometer:
    63
    Location:
    Grand Rapids
    The valves could have been out of adjustment before it sat. I agree with Stretch. Check the valves and then clean the carb. It will probably make it run a lot more smoothly and quietly.
    #4
  5. BruceDeuce

    BruceDeuce Adventurer

    Joined:
    Feb 10, 2013
    Oddometer:
    20
    Location:
    New Jersey
    ok I will do that, thank you! Anything I should look out for when doing the valves I do have a manual and will follow their instruction.
    #5