New Tomtom Rider

Discussion in 'GPS 101 - Which GPS For Me' started by Playsatan, Jan 15, 2015.

  1. Photowriter

    Photowriter Been here awhile

    Joined:
    Oct 22, 2014
    Oddometer:
    157
    A picture of the navigator and label would help us help you bootshd!
  2. bootshd

    bootshd Been here awhile

    Joined:
    Jan 27, 2015
    Oddometer:
    143
    Location:
    Phillipsburg, NJ.
    Ok here is a couple of photo's of the TomTom, not good photo's but photo's.....
    DSCF1451.JPG DSCF1452.JPG DSCF1453.JPG
  3. bootshd

    bootshd Been here awhile

    Joined:
    Jan 27, 2015
    Oddometer:
    143
    Location:
    Phillipsburg, NJ.
    What I am looking to do is change the Home Location and get something that would let me use it in the house so I could play with it to lean more......
  4. Photowriter

    Photowriter Been here awhile

    Joined:
    Oct 22, 2014
    Oddometer:
    157
  5. bootshd

    bootshd Been here awhile

    Joined:
    Jan 27, 2015
    Oddometer:
    143
    Location:
    Phillipsburg, NJ.
    Damn, you guy's are good. Got my Home Location changed and saved the manual to my documents.

    Now for the next thing. Sound. I guess I need to get some kind of helmet speaker or something to here this TomTom. I am guessing like a V6 intercom with a headset ?
  6. milknosugar

    milknosugar Adventurer

    Joined:
    Feb 13, 2009
    Oddometer:
    23
    So my use of gps has been just bought maps on a car tomtom which has died now. I like the look of the new rider 400 ,it says you can load it with gpx files, does that mean I can access the Garmin type maps. May be a stupid question


    Sent from my iPhone using Tapatalk
  7. EmmEff

    EmmEff Long timer

    Joined:
    Oct 21, 2008
    Oddometer:
    2,176
    Location:
    Innisfil, Ontario, Canada
    If the TomTom supports GPX tracks, you can share tracks with Garmin users. You cannot share maps.
  8. bootshd

    bootshd Been here awhile

    Joined:
    Jan 27, 2015
    Oddometer:
    143
    Location:
    Phillipsburg, NJ.
    Will the TomTom run Topo Maps ? I use them in my Jeep all the time but my Jeep has a Garmin Trail Guide unit...
  9. EmmEff

    EmmEff Long timer

    Joined:
    Oct 21, 2008
    Oddometer:
    2,176
    Location:
    Innisfil, Ontario, Canada
    This question is probably best answered by TomTom themselves. Do they even have topo maps available? I can't say I've ever heard of any.
  10. elfrider

    elfrider There goes my allowance!

    Joined:
    Nov 11, 2013
    Oddometer:
    485
    Location:
    Earth
    No.
  11. wheelie1000

    wheelie1000 Been here awhile

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Oddometer:
    203
    Location:
    Kumaon, India / Gloucestershire, UK
    I've just ordered a 400 and I'm travelling with an apple laptop. If I'm using say furkot to create routes and exporting the gpx files onto an sd card will that work ? Presumably you can still dl the map updates onto a Mac ?
  12. elfrider

    elfrider There goes my allowance!

    Joined:
    Nov 11, 2013
    Oddometer:
    485
    Location:
    Earth
    The TomTom Wings (rider) 400 will except both .itn and .gpx routes and tracks.
    You can transfer them via USB if furkot allows that, the same way that Tyre will, or you can copy them to a SD card, place the SD card in the GPS then transfer them that way. Hope that helps. If you need more info let me know. :1drink
    wheelie1000 likes this.