Problems with Navigator VI

Discussion in 'Mapping & Navigation' started by leafman60, Dec 19, 2017.

  1. scfrank

    scfrank Old farts riding club. Supporter

    Joined:
    Oct 27, 2005
    Oddometer:
    32,344
    Location:
    Upstate SC
    I just received my replacement. Haven’t had it on the bike yet.
    #61
  2. JurgenB

    JurgenB daily rider

    Joined:
    Mar 11, 2007
    Oddometer:
    499
    Location:
    Coloradio
    My NAV VI mutes every other song. I get the „muted“ songs to play by pressing “Mute”, then “Unmute” but this is a hassle (I added a “Mute” button to the screen - makes it easy to talk to my riding buddies when stopped at an intersection.) Annoying!
    The NAV VI is a replacement from Garmin after the original unit developed the “screen going wild” issue.
    Software is up-to-date, AFAIK. Also, I did the full reset.
    #62
  3. JurgenB

    JurgenB daily rider

    Joined:
    Mar 11, 2007
    Oddometer:
    499
    Location:
    Coloradio
    Bump. Anyone else having this issue?
    #63
  4. CoOlSlY

    CoOlSlY Been here awhile

    Joined:
    Jul 5, 2017
    Oddometer:
    239
    I read several got their unit replaced. I have this exact same problem on 2 units! 1 under warranty and one that is after 2 years (Canada is 2 years I think).

    Anybody know what the problem is? Is it the board (1 part) or the connector on the board (same part, female soldered on the board) or the touchscreen (1 part that comes with the male connector). There is only two main parts in this gps when you split it in two (board+back cover and touchscreen+front cover)
    #64
  5. Orindarider

    Orindarider Been here awhile

    Joined:
    Jun 5, 2016
    Oddometer:
    114
    Location:
    Bay Area
    It’s the touchscreen that goes bad.
    #65
  6. CoOlSlY

    CoOlSlY Been here awhile

    Joined:
    Jul 5, 2017
    Oddometer:
    239
    Because I was wondering if the connector on the board could be the culprit.
    #66
  7. JurgenB

    JurgenB daily rider

    Joined:
    Mar 11, 2007
    Oddometer:
    499
    Location:
    Coloradio
    Looks like I will go the R&R route again. During this year‘s Europe trip, the unit kept freezing up several times daily. If it wasn‘t for the integration with the wonderwheel, I would ask Garmin for my money back. They used to make excellent GPS units but the NAV VI is a POS.
    #67
  8. CoOlSlY

    CoOlSlY Been here awhile

    Joined:
    Jul 5, 2017
    Oddometer:
    239
    I had great experience with my Nav V but the Nav VI needs an upgrade... My dealer said they had near to zero returns on the Nav V but have a lot of returns on the Nav VI :|
    #68
  9. 1coolbanana

    1coolbanana Long timer

    Joined:
    Aug 25, 2009
    Oddometer:
    6,688
    Location:
    NW Sydney, Australia
    Anyone know up to what build date the issues with the Nav 6 carry through to?
    #69
  10. CoOlSlY

    CoOlSlY Been here awhile

    Joined:
    Jul 5, 2017
    Oddometer:
    239
    Don't worry about the build... I had one that was 1 year old that was exchanged ~last june (2019)... They said what they were sending me was one not affected by the problem *BUT*, last month, the problem appeared on the "new" "not affected one"... So I just got a new (2nd) replacement...
    #70
    1coolbanana likes this.
  11. sperz1

    sperz1 Lame Adventurer Supporter

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Oddometer:
    1,849
    Location:
    Pensacola, Fl
    My one year old nav 6 just crapped out as well. Completely unresponsive even after updates. Heading to the dealer this week. Pretty discouraging when considering the cost. My gpsmap 60csx still works great after 8 years of abuse.
    #71
    AdamChandler likes this.
  12. CoOlSlY

    CoOlSlY Been here awhile

    Joined:
    Jul 5, 2017
    Oddometer:
    239
    I'm at my third unit and the two last were supposed to be from another "batch" that was not affected by the screen bug... I do ride a lot though (in every kind of inclement weather, like 35-40,000km/yr) but still, my NAV V was good without a glitch for years...
    #72
  13. Ron from BC

    Ron from BC Long timer

    Joined:
    Jun 29, 2008
    Oddometer:
    1,843
    Location:
    Vancouver Island
    Just got off the phone with Garmin, the call took about 5 minutes. Email received with RMA and shipping information for return and thankfully just made the weekly cut off date for them shipping new units out so as soon as mine is received at the Toronto center the new one will be there to mail back to me.

    They said my 'first' replacement, which was made in Sept '18 should have been in the updated batch that corrected the problem however there have still been 'some' failures......lucky me.

    Regardless, notwithstanding this display issue, this has been my favorite Garmin MC GPS and the customer service has been stellar so I'm good working through this issue.
    #73
    AdamChandler likes this.
  14. Bike Guy

    Bike Guy Long timer

    Joined:
    May 20, 2005
    Oddometer:
    1,184
    Location:
    sierra foothills, hwy 49
    I purchased new bike and V1 in Aug. I have experienced the frozen screen several times along the with jump pages. My dealer says he has had numerous complaints and I’m to call Garmin. I called Garmin and my complaint is noted and logged. My software and maps were from the year ‘17. All updated to latest and greatest now so we will see what happens. Problem is I have a surgery Dec 3 and will be off bike for 6 weeks.
    #74
  15. Ron from BC

    Ron from BC Long timer

    Joined:
    Jun 29, 2008
    Oddometer:
    1,843
    Location:
    Vancouver Island
    My guess will be you'll get the same unannounced screen changes regardless of F/W updates. I'd get it RMA'd now while you're going to be off the road.

    My .02c
    #75
    Bike Guy likes this.
  16. JurgenB

    JurgenB daily rider

    Joined:
    Mar 11, 2007
    Oddometer:
    499
    Location:
    Coloradio
    Missing quote
    #76
  17. JurgenB

    JurgenB daily rider

    Joined:
    Mar 11, 2007
    Oddometer:
    499
    Location:
    Coloradio
    Don't bother with the dealer. Instead, call Garmin, get a RMA and sent it in to Garmin for a replacement
    #77
    Parcero likes this.
  18. sperz1

    sperz1 Lame Adventurer Supporter

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Oddometer:
    1,849
    Location:
    Pensacola, Fl
    Even though it’s a warranty item at this point? What’s the advantage?
    #78
  19. Parcero

    Parcero Mundial Supporter

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Oddometer:
    1,638
    Location:
    Chicago physically, Colombia en mi mente.
    I’ve been thinking about upgrading to the Nav VI from my Nav V, if for no other reason than I just upgraded my bike from a 2015 to a 2020 model. I don’t know exactly how long the Nav VI has been out, but it seems like at least a few years, which is an eternity in tech. Anyone hear any rumors or know anything about a Nav VII?
    #79
  20. AdamChandler

    AdamChandler Ascending n00b

    Joined:
    Feb 29, 2016
    Oddometer:
    8,320
    Location:
    Hanover, NH USA
    My replacement NAV VI arrived. It was well protected:
    [​IMG]
    [​IMG]
    #80