Forum Appearance and Usability Tweaks

Discussion in 'Ask Baldy, Blame Cannonshot' started by James Adams, Jul 14, 2015.

  1. econwatch

    econwatch Been here awhile

    Joined:
    May 14, 2011
    Oddometer:
    490
    Location:
    SLC,YVR/YYC,LGA
    Post #'s not showing on mobile (android) posts but do show up in PC Chrome/FF browsers and in TT through share.
    All three mobile skins tested and won't show the post# - default, revo, black responsive.

    Not avail on mobile or is it browser/phone specific or?

    eg. trying to copy specific post link to clipboard.
    Samsung N4
    rps20160806_083928_559.jpg
    TrashCan likes this.
  2. TrashCan

    TrashCan Scary Jerry

    Joined:
    Oct 5, 2005
    Oddometer:
    11,049
    Location:
    Louisville, Tn
    Which skin are you using? Revo???

    Try the Default setting.
  3. econwatch

    econwatch Been here awhile

    Joined:
    May 14, 2011
    Oddometer:
    490
    Location:
    SLC,YVR/YYC,LGA
    Tried all three skins on an android phone - no post#'s show.
  4. TrashCan

    TrashCan Scary Jerry

    Joined:
    Oct 5, 2005
    Oddometer:
    11,049
    Location:
    Louisville, Tn


    :dunno...works ok with Mac products for me.
  5. AntonLargiader

    AntonLargiader Long timer

    Joined:
    Aug 28, 2003
    Oddometer:
    5,736
    Location:
    Charlottesville, VA
    One small thing I've noticed several times: In the nav menu, Home and Forums are the same. Now, I know why this difference exists (some forums have a different home page) but in our case it's just the same thing. Can they be pruned down to one option to clarify the actual forum structure?
  6. Schmeds

    Schmeds scarce

    Joined:
    Aug 16, 2008
    Oddometer:
    12,670
    Location:
    the Deep East
    Might there be such a thing as a within-thread search? That'd be super handy. Also, including tweets in supported embeddable media would be great.
  7. Blur

    Blur Gone.

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Oddometer:
    14,968
    Location:
    sm'Asheville
    When you click on the magnifying glass to perform a search within a thread, make sure the "Search this thread only" is checked.

    Including tweets (from Twitter) in embeddable media (from Dailymotion, Facebook, Liveleak, Metacafe, SmugMug, Vimeo or YouTube)? Sorry, don't really understand the question.
  8. Schmeds

    Schmeds scarce

    Joined:
    Aug 16, 2008
    Oddometer:
    12,670
    Location:
    the Deep East
    Whoa. Never even noticed that search field up there. Thanks!

    Tweets: Yes. Not a huge deal. But with YT content, while the embed code of course doesn't work in a post, YT is in the list of embeddable media, so selecting it there and inserting works. The "embed' code from Twitter similary does not work when pasted in. But neither can it be embedded through the "media" button, as with YT.
  9. Blur

    Blur Gone.

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Oddometer:
    14,968
    Location:
    sm'Asheville
    Ahh.... got it.

    What may and may not be embedded is up the site owner (some bald guy? :lol3) and/or the admins he's given that authority to. Makes sense to me to be able to embed Twitter but I'm just one of the ernmerts here.... :thumb
  10. Blur

    Blur Gone.

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Oddometer:
    14,968
    Location:
    sm'Asheville
    PS - @Schmeds ..... you don't have to use the embed code from YT any longer, just post the URL. The forum takes care of it from there.
  11. Blur

    Blur Gone.

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Oddometer:
    14,968
    Location:
    sm'Asheville
    Phone's don't have a lot of screen space so what's shown and what's not shown must be decided by the designer.

    One of the best things about this new forum is that it uses what's called "responsive design". What that means is that the design and layout is based on the screen size of the viewer. In regards to the post #'s not showing, the designer of the layout you're using decided that saving screen space was more important that displaying the post number.

    By the way, if you resize your browser, you can see what I'm trying to describe. Once the width of the browser window reaches a narrow width, the post numbers disappear.

    Here's a screen shot from a Mac using a Chrome Browser. No post number!


    Screen Shot 2016-12-18 at 1.52.38 PM.png
  12. Blur

    Blur Gone.

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Oddometer:
    14,968
    Location:
    sm'Asheville
    Of course, if the designer would like to modify the stylesheet for viewports less that 480px by modifying the definition of the .postNumber class, numbers will be displayed.

    (I hacked the stylesheet with my Chrome browser on a Mac to take this next screenshot). See the #171 at the bottom?


    Screen Shot 2016-12-18 at 2.06.06 PM.png
  13. Max Kool

    Max Kool Xtankteam™

    Joined:
    Jan 19, 2004
    Oddometer:
    4,519
    Location:
    Los Angeles
    Since yesterday advrider stopped working decently on both my iPhone and Safari on my Mac.

    Clearing website data fixed it all.
  14. AntonLargiader

    AntonLargiader Long timer

    Joined:
    Aug 28, 2003
    Oddometer:
    5,736
    Location:
    Charlottesville, VA
    In the last day or two I've had a lot of cases where many of the user avatars come up with the missing image icon. Mostly Wednesday I think, maybe yesterday.
  15. Max Kool

    Max Kool Xtankteam™

    Joined:
    Jan 19, 2004
    Oddometer:
    4,519
    Location:
    Los Angeles
    Me too, and clearing website data in Safari fixed it for me
  16. Pantah

    Pantah PJ Fan from Scottsdale

    Joined:
    Oct 25, 2004
    Oddometer:
    11,994
    Location:
    Scottsdale Arizona
    Help,

    For some reason I can no longer post or see my avatar when using Safari or internet explorer. If I use Chrome as my browser everything works. I am using Chrome to post this message. Have I done something wrong? Can I restore the functionality of this site using Safari?

    Thanks
  17. Chickenstrip

    Chickenstrip Been here awhile

    Joined:
    Aug 30, 2008
    Oddometer:
    849
    Location:
    NYC
    Using Safari on a Mac and today I'm unable to post replies. Also, unable to like a post without a popup asking me if I really want to like this post. These behaviors don't appear in Firefox or Chrome. Hope a fix is being worked on (assuming it's happening to Safari in general).
    Liquidape and ThatGuy like this.
  18. Pantah

    Pantah PJ Fan from Scottsdale

    Joined:
    Oct 25, 2004
    Oddometer:
    11,994
    Location:
    Scottsdale Arizona
    OK I fixed my Safari problem by clearing its history as suggested earlier. All is better now. Thanks for the help.
  19. 68deluxe

    68deluxe Long timer

    Joined:
    Jun 7, 2003
    Oddometer:
    39,323
    Location:
    Phoenix AZ
    How do we request new smilies? We could use a sarcasm sign, a la the big bang theory.